SEM: Amor FM best beluisterde radiostation

ROTTERDAM, 20060429 -- Amor FM, gevestigd in het Spartastadion in Rotterdam-west is het best beluisterde radiostation op de website van Sanoja® Entertainment Magazine. Maar liefst 594 (gemiddeld) bezoekers per dag kiezen het radiostation boven de andere 25 Hindoestaanse, Surinaamse of Indiase zenders die op sanojaentertainment.com of www.sanoja.nl online via een 'live stream' te beluisteren zijn.


Ook de Surinaamse radiozenders 'Trishul' en 'ABC' worden druk bezocht. De lokale Hindoestaanse culturele zender uit Amsterdam 'Surya radio' staat momenteel op de nummer 3 positie met 210 (gemiddeld) luisteraars op de zaterdag en zondag.

Radio Amor FM is haar etheruitzendingen begonnen op 14 oktober 1996. Ze waren toen gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-west.

De populariteit van Amor groeide stadig waardoor het bedrijf dat kleinschalig begonnen was al gauw uit haar voegen begon te barsten. Het luisterpubliek had Amor gevonden en door goede bedrijfsvoering kwamen ze in een stroomversnelling. Het pand bleek veel te klein en werd er uitgekeken naar een andere locatie die gevonden werd in het Sparta stadion. Vanaf 2001 is het radiostation gevestigd op het huidige adres in een huisvesting die voldoet aan alle eisen van een moderne bedrijfsvoering.

De populariteit van Amor FM heeft ongekende groei meegemaakt. Van overal uit het land komen verzoeken binnen voor ether- of kabelfrequentie. Amor heeft aanvragen lopen om overal uit te mogen zenden. Breda en omgeving hebben vanaf begin Juni 2006 al kabelontvangst. De andere gemeenten volgen binnenkort.

De programmering is erg divers. Bhajan programma's, actualiteiten- en informatie programma's wisselen elkaar af met familie- en overlijdensberichten, vermais (verzoek) en religieuze projecten. Iedere zondag avond maakt Ragga Menno bijvoorbeeld het programma 'Head Ache', een van de populairste. Twee uur lang kun je luisteren naar muziek, interviews en interressante nieuwtjes. Ook worden er wekelijks live interviews van bekende lokale en internationale artiesten gedaan met de daarbij horende inbelprogramma. Het radioprogramma biedt artiesten de mogelijkheid om zich rijkelijk voor te stellen aan de trouwe luisteraars.

Ook het programma van 'Kiran' trekt veel luisteraars. Het is een informatief actueel programma dat wekelijks wordt uitgezonden op de zondag tussen 17.00 en 18.00 uur. In dit programma wordt het belangrijkste nieuws over de Surinaamse gemeenschap van de afgelopen week belicht. Dit programma wordt op de woensdag herhaald. Ook wordt er tussen 17-18.00 uur aandacht besteed aan overige belangrijke informatie.

Toekomstplannen
Straks zendt Amor ook uit in- en vanuit Suriname, er komt dan een afdeling in Suriname. Vaak zullen de programma`s gelinkt worden waardoor sommige programma`s gelijktijdig zowel in Nederland als in Suriname te beluisteren zullen zijn. Ook heeft Amor een tv-vergunning gekregen van de Surinaamse overheid. De uitzendingen zullen gericht zijn op vooral sport, zowel binnenland als buitenland.

Al met al zien we dat steeds meer allochtone Nederlanders door zowel landelijke, regionale als lokale media beter worden bediend dan ooit het geval is geweest. Hoewel veel mensen graag een versnelling zien van de in gang gezette ontwikkelingen, blijft de vraag of dit een reëel verwachtingspatroon mag zijn van een samenleving die in zo'n korte tijd zo snel van bevolkingssamenstelling is veranderd. Bovendien zijn er steeds meer commerciële, etnisch-culturele media in Nederland, een gevolg van een toenemend aantal initiatieven binnen de verschillende gemeenschappen. Dat is een belangrijke ontwikkeling.Sanoja Entertainment