Gemeente Ede

P.T. van der Dussen

PERSBERICHT
Nummer 092 / Ede, 26 april 2006

Waardering voor vertrekkende voorzitter Comité Nationale Feestdagen Ede:
Gemeentelijke erepenning voor Mr. P.T. van der Dussen

De heer mr. P.T. van der Dussen uit Ede heeft op Koninginnedag - zaterdagavond 29 april 2006 de gemeentelijke erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde uit handen van burgemeester R.C. Robbertsen van Ede tijdens de jaarlijkse Taptoe in het openluchttheater.

Het gemeentebestuur van Ede heeft de heer Van der Dussen deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Edese gemeenschap. Hij nam zaterdag ook afscheid als voorzitter van het Comité Nationale Feestdagen Ede.

Rechtsbescherming
Zo heeft hij zich 27 jaar lang ingezet voor de rechtsbescherming van burgers van de gemeente Ede. Hij was commissielid en later voorzitter van de diverse opeenvolgende gemeentelijke bezwaarschriftencommissies.

Daarnaast was hij 15 jaar secretaris van de Stichting Julianaziekenhuis Ede en 6 jaar secretaris van het bestuur van de Stichting Ziekenhuisvoorzieningen Gelderse Vallei. De heer Van der Dussen is tot 1980 15 jaar voorzitter geweest van het bestuur van de Stichting Scouting Langenberggroep en zette zich als vrijwilliger in voor diverse activiteiten van deze scoutinggroep.

Stedenband
Vanaf 1996 is de heer Van der Dussen voorzitter van Stichting Stedenband Ede-Chrudim. Zijn inzet heeft ertoe geleid dat veel werkgroepleden en organisaties in Ede en bestuurders in Chrudim samen verder zijn gegaan in met elkaar afgesproken richtingen. De Stedenband is in Tsjechië en Nederland tot de meest succesvolle benoemd. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de enorme inzet van de heer Van der Dussen. Vanaf 2000 is de heer Van der Dussen daarnaast voorzitter van de Algemene Klachtencommissie ROC A12. Op Koninginnedag 2006 is de heer Van der Dussen na 16 jaar gestopt met zijn activiteiten voor het Comité Nationale Feestdagen Ede. Hij was 3 jaar secretaris en 13 jaar voorzitter.

Grote verdiensten
De erepenning kent het gemeentebestuur toe aan ingezetenen en aan niet-ingezetenen, die langdurig grote verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of die bijzondere verdiensten hebben gehad gedurende kortere tijd. De verdiensten van de heer Van der Dussen voor Ede liggen op het terrein van rechtsbescherming, recreatie, sport en gezondheidszorg.

---