Politie Groningen

Persberichten provincie Groningen

Provincie Groningen, 30-04-2006 o Grijpskerk: man dood in sloot gevonden Zaterdagavond werd in een sloot aan de Waardweg het lichaam van een 41-jarige man uit Grijpskerk door passerende fietsers gevonden. Het slachtoffer was met zijn net gekochte bromfiets van de weg geraakt en in de modder beland. Aanwezige hulpverleners hebben getracht het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Groningen: mooie Koninginnedag

De Koninginnedag en nacht zijn in de stad Groningen goed verlopen. Er was in de beide nachten veel publiek op de been. Ook de Koninginnemiddag en avond waren erg druk. Toch ondervond de politie geen onoverkomelijke problemen. Kleine schermutselingen konden snel de kop in worden gedrukt. Op de Grote Markt moest worden opgetreden bij enkele kleine brandjes die waren ontstoken. Gezien het mooie weer vloeide het bier rijkelijk wat ten gevolge had dat veel plastic afval op de straat achterbleef. Bij de politie kwamen meerdere aangiftes binnen wegens diefstal en zakkenrollerij. Bovendien werden er enkele tientallen boetes uitgereikt voor belediging, openlijk geweld en wildplassen.

Zuidhorn: Koninginnenacht

Ook in het centrum van Zuidhorn was het op Koninginneavond erg druk. De politie constateerde dat op straat veel jongeren onder invloed van alcohol verkeerden. Dit leidde regelmatig tot vervelende opmerkingen, kleine opstootjes en handtastelijkheden naar surveillerende agenten. De politie werd voortdurend uitgedaagd en met stenen bekogeld. Hierbij uiteindelijk besloten met behulp van twee surveillance honden het publiek uit het centrum van Zuidhorn te verwijderen. Twee verdachten uit Leens aangehouden die lastig bleven. Na het opmaken van een proces verbaal zijn de mannen weggestuurd. Na verloop van tijd werd het weer rustig in Zuidhorn met achterlating van veel afval.

Groningen: vrouw gestoken met mes

Op de Grote Markt heeft de politie een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man stond tussen het publiek met een mes te zwaaien. Hierbij stak hij uiteindelijk een passerende 25-jarige vrouw uit Castricum in de arm. De vrouw moest zich in een ziekenhuis laten helpen. De man is ingesloten in het politiebureau.

Groningen: lastig heerschap

Op de Grote Markt heeft de politie een 28-jarige Groninger aangehouden. De man was betrokken bij het veroorzaken van kleine brandjes op de Grote Markt. Toen de politie hem wilde verwijderen ging de man door het lint en gedroeg zich zeer recalcitrant tegenover de agenten. Hij bleek onder invloed van XTC pillen. De verdachte werd ingesloten. Tegen hem zal proces verbaal; worden opgemaakt.

Groningen: man weigert café te verlaten

De politie heeft zaterdagavond rond middernacht een 42-jarige Groninger in een café aan de Thomas a Thuessinklaan aangehouden. De man weigerde het café te verlaten en begon de uitbater te bedreigen. De uitbater weigerde de man nog drank te verlenen omdat hij reeds in kennelijk staat van dronkenschap verkeerde. Ook op vordering van de agenten vertrok de verdachte niet. Hierop werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De verdachte bleek ook zijn beide zoontjes van 11 en 8 bij zich te hebben. Deze werden door de politie aan de moederzorg toevertrouwd. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Groningen: op de fiets naar huis, nee dus

Op de Donkersgang hebben agenten afgelopen nacht twee 15-jarige vrienden uit Ten Boer op heterdaad betrapt. De heren forceerden het slot van een fiets en gingen vervolgens richting Ten Boer. Passerende agenten zagen de daad van de beiden en konden hen inrekenen. Na verhoor aan het politiebureau bekenden ze de diefstal. Met een proces verbaal werden ze huiswaarts gestuurd.

Groningen: vernieling toegangsdeur met bijl

Op het Boterdiep heeft de politie in de nacht een 33-jarige man uit Groningen opgepakt voor vernieling van de toegangsdeur van een theater. Agenten zagen dat de man met nog enkele anderen met geweld probeerde de deur te forceren. Op het zien van de agenten ging men er vandoor. De verdachte gooide een hakbijl weg, maar hij kon snel worden achterhaald. Hij gaf te kennen dat hem de toegang was geweigerd. In zijn kleding troffen agenten nog een groot mes aan. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: in beslag genomen geluidsapparatuur

Naar aanleiding van meerdere klachten over ernstig geluidsoverlast bezocht de politie zaterdagnacht een bewoner van de Pioenstraat. Agenten gaven in eerste instantie de 27-jarige bewoner een boete en een waarschuwing om zijn decibels te temperen. Echter na enkele minuten was de volumeknop weer fors opgedraaid. De politie toog weer naar de woning en nam daarop de gehele geluidsapparatuur in beslag. De man kan een stevige boete tegemoet zien.

Zevenhuizen: aangehouden voor mishandeling

In een café aan hert Hoofddiep heeft de politie zaterdagnacht vier verdachten aangehouden voor mishandeling van bezoekers. De vier verdachten, tussen de 16 en 20 jaar en afkomstig uit Utrecht, De Meern en Leek hadden zich behoorlijk recalcitrant gedragen op de dansvloer en een medebezoeker in het gezicht geslagen. Door de medewerkers van het café werden de heren aan de politie overgedragen. Voor de rest van de nacht werden ze in een politiecel opgeborgen.

Groningen: alcohol incidenten

Bij meerdere controles op het gebruik van alcohol werden enkele bestuurders aangehouden;

In de stad Groningen werd op de Griffeweg een 25-jarige man uit Delfzijl gecontroleerd. Hij bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Op de Turfsingel was een 24-jarige man uit Munnikezijl het haasje. Hij had 1.1 promille alcohol in zijn bloed.

Op de Julianaweg raakte een 49-jarige Groninger van de weg met zijn auto. Door het botsen tegen een betonnen muur kwam de auto tot stilstand de bestuurder bleek behoorlijk onder invloed. Een blaastest gaf een promillage van 1.7 weer. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Op het Damsterdiep was een 52-jarige Groninger de klos. Hij bleek ook ruim 1.6 promille in zijn bloed te hebben. Dus raakte hij het rijbewijs kwijt.

Leek: te hard rijden kost rijbewijs

Op de Boven Haspel in Leek kreeg een 33-jarige man uit Leek een forse boete opgelegd. De man reed met een snelheid van ruim boven de 100 km per uur. Daarmee overtrad hij de toegestane snelheid met meer dan 50 km. De verdachte werd het rijbewijs afgenomen en een stevige bekeuring opgelegd.

Ook een 23-jarige Groninger overkwam hetzelfde. Hij reed op de Europaweg in de stad Groningen met een snelheid boven 100 km per uur, waar 50 is toegestaan. Het rijbewijs bleef daarop achter aan het politiebureau en de man kreeg een proces verbaal.