Persberichten stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 30-04-2006

Koninginnenacht en -dag rustig verlopen

UTRECHT De koninginnenacht en -dag zijn in Utrecht rustig verlopen Het bezoekersaantal bleek vanwege het weer beduidend minder dan voorgaande jaren.

Vrijdagmiddag startte de vrijmarkt en er volgde direct een grote toeloop van publiek. De toestroom leverde weinig grote problemen op en bijna iedereen kon zijn of haar plaats snel bereiken. In totaal werden ruim 20 voertuigen weggesleept omdat zij foutgeparkeerd of in de weg stonden. Gedurende de avond en nacht bleef het door de gehele stad betrekkelijk rustig. De politie heeft een groot aantal mensen gewaarschuwd en sommige weggestuurd die commerciële handel dreven terwijl zij geen vergunning hadden of op de verkeerde plaats stonden. Een aantal kinderen waren in de drukte hun ouders kwijt geraakt maar konden snel herenigd worden. In totaal hield de politie gedurende de nacht en dag ruim 60 personen aan voor onder andere mishandeling, openlijke geweldpleging, baldadigheid, onder invloed en wildplassen. Een aantal malen moest een ambulance ingezet worden voor personen die onwel waren geworden.

De inzet van surveillancevaartuigen ervaart de politie als een succes. Meerdere malen werd vanaf het water inzet gepleegd om schippers onder invloed de wacht aan te zeggen en de vaarweg vrij te houden. Tevens werd een man die in de drukte onwel geworden was en moeilijk bereikbaar met een politieboot vervoerd naar een punt waar de ambulance hem kon oppikken. Voor de politie is 29 en 30 april een geslaagde en feestelijke koninginnenacht en- dag geweest.

Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april vond op de Karl Marxdreef een aanrijding plaats waarbij een bestuurder in zijn gezicht gewond raakte.

Getuigen belden omstreeks 03.40 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een automobilist de macht over zijn stuur verloor en tegen een boom tot stilstand was gekomen.Ter plaatse trof de politie een 28-jarige man uit Utrecht aan. De man had meerdere verwondingen in zijn gezicht.

Verschillende getuigen verklaarde dat de man met zeer hoge snelheid op de Karl Marxdreef had gereden en uiteindelijk de macht over het stuur had verloren. De auto was via een lantaarnpaal in de middenberm naar de andere weghelft geschoten en tot stilstand gekomen tegen een boom. De Utrechter werd voor onderzoek naar het UMC in Utrecht gebracht.

Aangehouden met gestolen apparatuur

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden voor diefstal van een grote hoeveelheid beeld en geluidsapparatuur.

Omstreeks 19.50 uur werd een 19-jarige man uit Utrecht door de politie gecontroleerd. In zijn auto had de Utrechter een flatscreen waarvan de herkomst niet duidelijk was. De man gaf aan meerdere flatscreens in een garage te hebben die hij aan het vervoeren was naar de vrijmarkt voor de verkoop. In een garagebox aan de Van Koetsveldstraat trof de politie 26 beamers, 6 LCD schermen en 1 plasma tv aan. Tevens stonden er twee scooters en twee motorfietsen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Alle apparatuur werd in beslaggenomen. De goederen zijn waarschijnlijk afkomstig van een diefstal uit een bedrijf in Barneveld.

Onder invloed met bus vol wiet

UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. In de auto werd een grote hoeveelheid wiet aangetroffen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus over de Rubenslaan rijden waarvan zij het vermoedde hadden dat de bestuurder onder invloed was. De man had een groot deel van de rijbaan nodig om zijn voertuig op de weg te houden. Ter hoogte van de Ina Boudier-Bakkerlaan werd de auto aan de kant gezet. Via de meldkamer werd duidelijk dat de 36-jarige bestuurder uit Utrecht nog een boete had openstaan. Hiervoor werd hij aangehouden. Buiten een alcohollucht roken de agenten ook een sterke wietlucht in de bestelbus. Uit onderzoek bleek dat gehele laadruimte vol lag met zakken hennep. De 32-jarige bijrijder uit Veenendaal werd eveneens aangehouden voor de opiumwet.

De politie deed verder onderzoek en ontdekte dat de mannen mogelijk op een locatie in Odijk hennep aan het telen waren. Ter plaatse trof de politie in een bedrijfspand aan de Singel in twee ruimten bijna 1000 hennepplanten aan. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de zakken wiet in de bestelbus en de criminele activiteiten van het tweetal.

Gewapende overval

UTRECHT Op een horecagelegenheid aan het Ondiep vond zaterdagavond een gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.10 uur kwam een blanke man de zaak binnen en bedreigde vrijwel direct het personeel met vermoedelijk een vuurwapen. De man eiste geld. Nadat hij een onbekend geldbedrag had meegenomen verliet hij de gelegenheid. De politie heeft een onderzoek in de buurt ingesteld maar kon de overvaller niet meer achterhalen. Het signalement van de verdachte luidt: blanke man, ongeveer 20 jaar oud en een tenger klein postuur. Hij droeg een rood T-shirt en blauwe spijkerbroek. Op zijn hoofd had hij een wit baseballpetje.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewapende overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg heeft de politie zaterdagavond een man onder invloed in zijn auto aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder door het rode verkeerslicht ter hoogte van het Westplein rijden. Tevens zagen de agenten dat er een fiets in de kofferbak van de auto lag die inmiddels dwars door de achterruit van het voertuig was geslagen. De bestuurder werd gecontroleerd op de Graat van Roggenweg. Al snel werd duidelijk dat de 52-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had en geen papieren kon laten zien. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 590 ug/l uit. De Utrechter moet zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijontzegging van zes uur naar huis gestuurd.

Straatrover geeft geld terug

UTRECHT Zaterdagnacht vond op de St. Jaccobsstraat een beroving plaats waarbij de verdachte het geld teruggaf toen hij geconfronteerd werd met een politie legitimatiebewijs.

Rond 00.50 uur stond een 20-jarige vouw te praten met een aantal vriendinnen. Op een gegeven moment wilde de vrouw geld geven aan een vriendin. Toen zij uit haar portemonnee geld pakte werd dat door een onbekende man uit haar handen getrokken. De vrouw sommeerde meerdere malen de man dat hij het geld terug moest geven, maar deze weigerde dat. Toen één van de vriendinnen haar politielegitimatiebewijs aan de verdachte (gegevens op dit moment onbekend) liet zien besloot hij eieren voor zijn geld te kiezen en gaf het gestolen geld terug. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij in woning

UTRECHT Op de Livingstonelaan heeft de politie zaterdagavond een hennepkwekerij ontmanteld.

Een bewoner aan de Livingstonelaan maakte omstreeks 23.35 uur melding van het feit dat zijn totale huis onder water gelopen was. Het water kwam via de plafond de woonkamer van de man binnen. De politie ging op onderzoek uit en ontdekte dat het water van een bovengelegen woning moest komen. De deur van de woning werd geforceerd omdat niemand opendeed.

In de woning werd in twee kamers een hennepkwekerij aangetroffen van ruim 300 planten. De bewatering was kapotgegaan waardoor alles naar de ondergelegen woning liep. Alle planten met bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Dronken aangehouden

UTRECHT Op de Einsteindreef heeft de politie een man aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto over de Albert Schweizerdreef rijden. De bestuurder had zichtbaar moeite om zijn voertuig op de weg te houden. Op de Einsteindreef kreeg de 44-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij veel te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 575 ug/l uit. Zij rijbewijs kon hij inleveren en met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.