Persberichten Eemland noord, 12.50 uur

Utrecht, 30-04-2006

Aanhoudingen tijdens vechtpartijen

BAARN In het centrum van Baarn is het zaterdag rond 23.00 uur onrustig geweest. Op de Brink en de Bosstraat vonden verschillende vechtpartijen plaats, waarbij de politie moest optreden. Tijdens het herstellen van de openbare orde kreeg een agent een vuistslag in het gezicht. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Baarn, werd hiervoor aangehouden. Daarnaast hielden agenten nog twee inwoners van Baarn aan (19 en 21 jaar) voor belediging.

Aanhouding na bedreiging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 45-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg is zaterdag rond 19.50 uur aangehouden voor bedreiging van een agent. De politie was even daarvoor voor bemiddeling naar het Visrokersplein gestuurd. Een agent wilde het pand binnengaan, maar dit werd hem belemmerd door de 45-jarige man. Een andere agent vorderde de man weg te gaan, maar hierop werd hij bedreigd. De man ging vervolgens snel weg, waarna hij op een terras aan de Spuistraat kon worden aangehouden. Enkele omstanders bemoeiden zich nog met deze aanhouding en ook werd een bierglas richting de agenten gegooid.

Gewonden bij steekpartij

SOEST In een woning aan de Smitsweg vond zaterdag rond 17.00 uur een steekpartij plaats, waarbij twee mannen gewond raakten.

De politie trof in de woning een 29-jarige inwoner van Drachten aan, die een hevig bloedende wond in zijn buik had. Getuigenverklaringen leidde naar een 26-jarige verdachte uit Soest. Deze man kon in zijn woning worden aangehouden. Ook hij bleek verwondingen te hebben.

Volgens getuigen zou de Soestenaar tijdens een woordenwisseling met een mes ingestoken hebben op de man uit Drachten. De politie is nog bezig met een nader onderzoek.