Persberichten Eemland zuid, 12.55 uur

Utrecht, 30-04-2006

Vrouw beroofd van tas

AMERSFOORT Een 61-jarige vrouw uit Amersfoort is vrijdag rond 23.50 uur beroofd van haar tas. De vrouw ging met haar fiets een flat aan de Schuilenburgerweg in, waarbij een onbekende man eveneens mee naar binnen glipte. De man griste de tas van de vrouw weg en verdween. De vrouw zag nog dat de man over het grasveld langs het Valleikanaal wegrende.

Signalement van de verdachte: plm. 25 jaar, kort geknipt haar, licht getinte huidskleur, plm. 1.70 m., slank en verzorgd uiterlijk. De man droeg een lichtbruine lederen jas. De politie verzoekt eventuele informatie door te geven via 0900-8844.

Drietal aangehouden voor diefstal auto

AMERSFOORT Een alerte getuige belde zaterdag rond 03.20 uur de politie met de mededeling dat vier jongens op de Kwekersweg bezig zouden zijn met het stelen van een auto. Agenten troffen het viertal niet meer op de Kwekersweg aan, maar wel drie personen (een 20-jarige Amersfoorter en twee 17-jarigen uit Hoogland), die grofweg aan een signalement voldeden. Een van de drie was gewond aan zijn hand, een ander had een schroevendraaier bij zich en ook werden enkele spullen bij de jongemannen aangetroffen. De drie werden hierop aangehouden.

In eerste instantie ontkenden de verdachten in alle toonaarden. Na een langer verblijf in een politiecel kwam naar voren dat zij eerder die nacht een auto hadden gestolen en daarmee tegen een boom waren gebotst en daarna op zoek waren gegaan naar een vervangend voertuig.

Aanhoudingen na belediging

AMERSFOORT Op het Hof werd zaterdag rond 03.30 uur een agent beledigd. Tijdens zijn aanhouding bemoeiden twee vrienden zich hiermee. Een bevel om te vertrekken werd genegeerd, waarop de politie met drie mannen naar het bureau vertrok. Het gaat om twee Amersfoorters (33 en 39 jaar) en een inwoner van Hoogland (31 jaar).

Verdachten vernieling aangehouden

AMERSFOORT Bij de politie kwam vrijdag rond 23.30 uur de melding binnen van drie mannen die een hek aan het Haagplein aan het vernielen waren. De politie trof het drietal niet meer ter paatse aan, maar in de omgeving. Het betrof een 33-jarige Amersfoorter en twee Polen (30 en 35 jaar). Bij de Amersfoorter werden nog drie wikkels met poeder, vermoedelijk verdovende middelen, aangetroffen.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op de Van Brammenstraat vond zaterdag rond 20.15 uur een gewapende overval plaats. Een tot nu toe onbekende man ging de winkel binnen, waar op dat moment geen klanten waren, en wilde geld. Zijn bedreiging zette hij kracht bij door te dreigen met een mes. De medewerkster gaf hem daarop geld, waarna de overvaller verdween.

Getuigen verklaarden dat zij na de overval een verdacht persoon bij een andere man op een zwarte scooter zagen stappen, die wegreed over de Camera Obscuraweg.

De politie is bezig met het onderzoek en verzoekt eventuele informatie door te geven via 0900-8844.