Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 30-04-2006

Verdachte heling komt zich melden

ZEIST Door een getuige werd de politie zaterdag rond 21.00 uur attent gemaakt op twee personen die zich verdacht ophielden bij autos aan de Guido Gezellelaan. Het tweetal werd in de buurt van autos aangetroffen en aangesproken. Van een autoinbraak was op dat moment geen sprake, waarop de twee wilden wegfietsen. De mooie tweewieler in combinatie met de eerder gemelde verdachte omstandigheid, trok de aandacht van de agenten. Besloten werd om de fiets nader te onderzoeken. De 17-jarige eigenaar verklaarde de fiets gekocht te hebben van een vriend. Met die mededeling vertrok hij vervolgens.

In het politiebureau stond de fiets echter als gestolen te boek. Op dat moment meldde zich ook de 17-jarige in het bureau, die zijn tweewieler weer terug wilde hebben. Hij kon direct worden opgepakt als verdachte van heling.

Fietsendieven aangehouden

BILTHOVEN De politie kreeg zaterdag rond 23.30 uur de melding van een fietsendiefstal bij het NS-station aan de Jan Steenlaan. Het voertuig kon op de Soestdijkerweg tot stoppen gebracht worden. In de auto troffen de agenten vier fietsen aan. Twee personen (31-jarige Utrechter en 40-jarige Biltenaar) zijn aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Dronken automobilist over de kop
BUNNIK Op de Langstraat sloeg zondag rond 00.30 uur een auto over de kop. De bestuurder schampte even daarvoor een geparkeerde auto, waarna de buiteling volgde. De auto kwam echter weer gewoon op zijn pootjes terecht, maar kon niet meer verder rijden. Toen de agenten op de plaats van het ongeval kwamen, werd de 38-jarige autobestuurder uit Bunnik onderzocht door ambulancepersoneel. In het ziekenhuis bekende de man teveel alcohol te hebben genuttigd. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.