Persberichten Heuvelrug, 12.45 uur

Utrecht, 30-04-2006

Aanhouding zakkenrollers

LEERSUM Door personeel van een supermarkt aan de Honingraat werd vrijdag rond 12.30 uur gezien dat enkele bezoekers een portemonnee wegnamen. De twee verdachten van 36 en 38 jaar uit Polen werden hierop aangehouden. In eerste instantie trof de politie de portemonnee niet meer aan, maar na een bekennende verklaring bleek dat deze in de winkel was verstopt. De benadeelde kon het gestolen goed daarop alsnog in ontvangst nemen.

Fietser onder invloed

DOORN Het rijgedrag van een fietser, zaterdag rond 00.20 uur op de Dorpsstraat, trok de aandacht van surveillerende agenten. De fietsbestuurder, een 46-jarige inwoner van Doorn, reed ook zonder licht over de straat. Hij werd hierop aangehouden. In het politiebureau kwam uit de ademanalyse 835 ug/l naar voren. Dat was goed voor een rijverbod van 10 uur.

Tweetal beledigt agenten

VEENENDAAL Tijdens een onopvallende surveillance werden zaterdag rond 23.50 uur, agenten aangesproken door enkele personen op het Scheepjeshofplein. Een man wilde een lift naar huis, maar dit werd door de agenten afgewezen. Hierop werden de agenten beledigd, waarop een 42-jarige man uit Veenendaal hiervoor werd aangehouden. Toen de man in het voertuig zat, begon ook een 37-jarige vrouw beledigende taal richting de agenten te uiten. Ook zij werd opgepakt. Tijdens de aanhouding vond een verdachte het ook nodig om met kracht twee rijen fietsen omver te duwen. Hiervoor volgde nog een proces-verbaal voor baldadigheid.

Aanhouding tasjesdief

VEENENDAAL Op de Achterkerkstraat vond zaterdag rond 19.15 uur een tasjesroof plaats. Van een 54-jarige vrouw uit Veenendaal werd door twee jongens de tas van haar schouder afgerukt. Het tweetal rende vervolgens richting de Lampegiet. Een getuige zette echter de achtervolging in en kon een van de twee aanhouden. Ook de tas kon weer aan de gedupeerde worden overhandigd. In het politiebureau trof de politie bij de verdachte, een 17-jarige Veenendaler, nog een mes aan. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Verdachte vechtpartij aangehouden

RHENEN Op de Brakken vond zaterdag rond 13.00 uur een vechtpartij plaats, waarbij met een mes gestoken zou zijn. Een vijftal jongens (14 en 15 jaar uit Opheusden) kwam dit melden bij het politiebureau. Hierop gingen agenten op basis van een signalement op zoek naar de verdachte. Deze jongen, een 17-jarige Veenendaler, werd aangetroffen en aangehouden. Hij bekende te hebben gevochten en een mes bij zich te hebben gehad, maar niet hiermee gestoken te hebben. De jongen zit nog vast voor nader verhoor. Het mes is niet meer aangetroffen.

Verkeersregelaar mishandeld

DRIEBERGEN Op de Drieklinken is zaterdag rond 05.00 uur een verkeersregelaar mishandeld. De 15-jarige jongen uit Driebergen sprak daar een autobestuurder aan, die vanaf het terrein van de vrijmarkt kwam. Hij vroeg de man of hij al spullen had uitgestald. Dit bleek niet het geval, maar blijkbaar was de vraag al reden genoeg om de situatie te laten escaleren. De 29-jarige autobestuurder stapte uit, evenals een andere inzittende, waarop de verkeersregelaar geslagen en geschopt werd. Toen de politie arriveerde reden de mannen snel weg. Nader onderzoek leidde naar het voertuig dat geparkeerd stond op de Groenhoek. Ook de autobestuurder werd getraceerd en aangehouden. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt nog voortgezet.