Politie Haaglanden

persberichten 30 april

Haaglanden, 30-04-2006

Hennepkwekerij aangetroffen

Den Haag Op zondag 30 april werd in een perceel aan de van Kinsbergenstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Politiepersoneel ontdekte een ingeslagen ruit waarna de hennepkwekerij al snel volgde. In totaal werden 606 planten in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar van het pand.

Man gooit vuurwapen in vuilnisbak

Den Haag Op zondag 30 april om 04:50 uur werd op de Apendans een 34-jarige Hagenaar aangehouden. Surveillerende politieagenten die in de buurt waren vanwege een vechtpartij verderop in de straat zagen dat de man iets in een vuilnisbak deponeerde. Zij vertrouwden het niet en wierpen een blik in de vuilnisbak. Tot hun verbazing bleek het te gaan om een vuurwapen te gaan. De man werd direct aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Waterige PC

Den Haag Een 39-jarige Hagenaar dacht op de vrijmarkt op de Vaillantlaan op Koninginnedag de slag van zijn leven te hebben geslagen. Hij kocht op straat voor slechts 500,-- een laptop in een mooie bijbehorende tas. Eenmaal thuis maakte hij vol verwachting zijn tas open en constateerde dat er twee pakken water in zaten.

Met 100 km over straat

Den Haag Op zaterdag 29 april om 19:15 uur werd op de Ockenburgstraat een 18-jarige inwoner uit De Lier aangehouden. Politieagenten zagen dat de man met een scooter met ruim 100 km/u over de Nieboerweg raasde. De man negeerde tal van rode verkeerslichten voordat hij kon worden achterhaald. De bromfiets werd direct in beslag genomen en de man kan ongetwijfeld een fikse bekeuring tegemoet zien.

Verdachten diefstal uit auto aangehouden

Den Haag Op zaterdag 29 april om 21:45 uur werd op de Dierenselaan twee Hagenaars (46 en 27) aangehouden. Een getuige betrapte de mannen terwijl ze een auto openbraken en belde direct de politie. Op aanwijzingen werden de mannen vervolgens aangehouden.

Dronken door rood licht

Den Haag Op zondag 30 april om 03:00 uur zagen surveillerende politieagenten dat een automobilist het rode licht negeerde op de Erasmusweg met de Troelstrakade. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hij blies aan het bureau 930 ugl (ruim 4 x de toegestane hoeveelheid) en zijn rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd.

Verdachte (32) steekt in op beveiliger

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar is op zaterdag 29 april om 22:20 uur in de Jan-Hein Donnerstraat aangehouden. De man raakte totaal buiten zinnen en stak enkele malen met een mes in op een 49-jarige beveiliger van het complex. De man kon zich ternauwernood (praktisch ongedeerd) uit de voeten maken en waarschuwde de politie. Een 22-jarige woonbegeleider werd door de man meerdere malen op zijn hoofd en lichaam geschopt en geslagen. Een 51-jarige Hagenaar die te hulp schoot verwondde zich aan het mes van de verdachte. Na een zoektocht op het terrein kon de man met moeite worden overmeesterd waarna hij werd ingesloten.

Dronken jeugd agressief richting politie

Wassenaar Dronken jeugdigen gedroegen zich op zaterdag 29 april rond middernacht agressief richting politie. Rond de Langstraat was het enige tijd rumoerig nadat een automobilist een bekeuring kreeg vanwege geluidsoverlast. De man parkeerde zijn auto midden op straat en zette zijn radio-installatie op 10. Bij het corrigerende gesprek dat hierop volgde keerde een grote groep omstanders zich tegen de aanwezige politieagenten. Met enige moeite kon de situatie beheersbaar blijven en werden de aanwezigen gesommeerd zich te verwijderen. Niemand werd aangehouden.

Man mishandelt vrouw na opmerking

Rijswijk Op zaterdag 29 april om 19:20 uur werd op Geestbrugweg een 41-jarige Hagenaar aangehouden. De man werd 25-jarige vrouw aangesproken omdat de man met vuilniszakken die op straat stonden in een van de tuinen gooide. Hierop sloeg de man de totaal verbouwereerde vrouw in het gezicht en liep vervolgens verder. Op basis van zijn signalement kon hij korte tijd later worden aangehouden.

Dat geloof ik niet

Wateringen Dat dacht een 29-jarige Leidschendammer toen hij op 29 april om 14:40 uur een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg inliep en daar bordjes zag hangen met opschrift Videobewaking. De man nam een cilinderslot uit de verpakking weg en wilde daarmee de winkel weer verlaten. Helaas voor de man was de waarschuwing toch echt en werd de man aan de hand van de camerabeelden gesnapt.

Aanrijding onder invloed

Monster Op zaterdag 29 april om 18:15 uur veroorzaakte een 33-jarige automobilist uit De Lier een aanrijding op de Wilhelminastraat. De man botste tegen een bus van Connexion, parkeerde zijn auto en liep vervolgens weg. Politieagenten konden de man uiteindelijk op de Slangenkruid aanhouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies 940 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Aanhouding na fikse achtervolging

Honselersdijk Een 30-jarige automobilist uit Nijmegen is op zondag 30 april om 02:10 uur aangehouden op de Dorpskade in Wateringen. De man reed weg nabij een pand in Honselersdijk en surveillerende politieagenten vonden dat verdacht en gaven het voertuig een stopteken. In plaats van te stoppen verhoogde de bestuurder zijn snelheid en doofde hij zijn verlichting. Via de Molendijk > Endeldijk > Mariendijk in de richting van Wateringen met snelheden van rond de 100 km/u werd het gehele verkeersreglement overtreden alvorens de bestuurder kon worden achterhaald. De man bleek niet te beschikken over een rijbewijs en blies 420 ug/l. Zijn rijbewijs en auto werden in beslag genomen.

Politie voorkomt ongeregeldheden

s-Gravenzande Met extra inzet van Politie Haaglanden op zondag 30 april rond middernacht in de Langestraat bij een horecagelegenheid werd bereikt dat circa 400 jongeren zich in de toom hielden. Een surveillance-eenheid constateerde dat de jeugdigen zich zeer provocerend, luidruchtige en agressief naar anderen en het straatmeubilair gedroegen. Een winkelruit sneuvelde in het gedrang. De verschijning van een sectie van het Parate Peloton leidde ertoe dat ongeregeldheden uitbleven waarna de rust snel wederkeerde en iedereen uiteindelijk rustig richting huis ging.

Drie aanhoudingen na pitbull gevecht

Zoetermeer Op zondag 20 april om 00:30 uur werden op de Fletcher Hendersonrode drie Hagenaars (19-21 jaar) aangehouden. Politieagenten kregen een melding van een hondengevecht en troffen de drie mannen in een auto aan. Achter in het voertuig zat een Pitbullachtige hond. Verderop de straat troffen agenten verse bloedsporen aan. Nadat de mannen waren aangehouden en waren overgebracht naar het bureau werden er op de GSM van een van de verdachten (20-jarige Hagenaar) een twee filmpjes aangetroffen van een pitbullgevecht op voornoemde locatie. De GSM en de hond die niet was voorzien van een chip werden in beslag genomen. Naar de andere hond en zijn mogelijke baas stelt de politie een nader onderzoek in.
Aanhouding na diefstal GSM

Zoetermeer Op zaterdag 29 april om 20:00 uur werd op de Middelwaard van een 13-jarige jongen uit Zoetermeer zijn GSM gestolen. Een groep van vijf jongeren kwam om de jongen heen staan en nadat een van de jongeren hem naar de tijd had gevraagd en de jongen zijn mobiel pakte om er op te kijken wist een van de jongens zijn GSM te ontfutselen. In de directe omgeving werd een 17-jarige jongen aangehouden die bij het groepje aanwezig was. De man reed op een fiets die was gestolen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de man bij de diefstal van de GSM.

Dronken fietser met hond komt na aanrijding ten val

Delft Een 36-jarige fietser liet zich op 29 april om 16:30 uur door zijn hond op de van Miereveltlaan voortslepen. De man die onder invloed van drank verkeerde had echter zichzelf en zijn hond niet zo goed onder controle, raakte uit koers en botste tegen een voorbijrijdende auto en kwam daarna ten val. Hij blies aan het bureau 805 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en kon lopend verder. De hond kwam met de schrik vrij. De fietser raakte licht gewond.

Avondje uit eindigt in de cel

Delft Twee mannen (31 en 16) zijn op zondag 30 april om 02:30 uur aangehouden op de Burgwal. De twee vielen enkele portiers van een dansgelegenheid lastig en weigerde te vertrekken. Politieagenten hielden de twee uiteindelijk aan omdat zij niet wensten te vertrekken. Beide mannen werden voor nader verhoor ingesloten en in de loop van de dag met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na vechtpartij

Pijnacker Op zaterdag 29 april om 19:00 uur werd op de Stationsstraat een 17-jarige inwoner uit Nootdorp aangehouden. De man werd verdacht van deelname aan een vechtpartij waarbij een 17-jarige inwoner uit Pynacker gewond raakte. Nadat de verdachte in het bureau was ingesloten kwamen twee vrienden zich melden aan het bureau. Een van de twee (18-jarige Delftenaar) werd herkend als mededader en werd in de hal van het politiebureau aangehouden. Zijn 18-jarige vriend (uit Pijnacker) wenste het politiebureau niet meer te verlaten en beledigde de dienstdoende agenten en schold ze voor van alles en nog wat uit. Hij werd aangehouden en eveneens ingesloten.