Verzamelberichten Zondag

's-Hertogenbosch, 30-04-2006

Niet voldoen aan bevel of vordering

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is op het Kerkplein een 20 jarige Bosschenaar aangehouden. Getuigen meldden de politie dat de verdachte de boel op het Kerkplein aan het verstieren was en dat hij zich agressief opstelde tegen voorbijgangers. Toen de politie arriveerde lag de verdachte op zijn buik voor de kerk. Hij gaf geen antwoord op vragen en weigerde voortdurend om het Kerkplein te verlaten. Hij is vervolgens aangehouden hetgeen gepaard ging met het nodige verzet.

Rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is van een 39 jarige Bossche automobiliste haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw had op het Hinthamereinde een aanrijding gehad met een personenauto. De partijen hadden de zaak samen al geregeld toen de politie langs kwam. De bromfietster gaf de indruk bij het zien van de politie snel weg te willen rijden. Dat ging niet zo soepel want ze slingerde behoorlijk. Toen ze zelf haar bromfiets weer tot stilstand had gebracht viel zo bijna om. Bij controle bleek de vrouw behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.

Vernieling

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is aan de Ampèrestraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 28 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht de ruit van de toegangsdeur tot de galerijwoning te hebben vernield. De man verklaarde dat hij zijn huissleutels kwijt was en daarom maar de ruit had ingeslagen.

Vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag kon de politie dankzij de medewerking van een getuige een 23 jarige Bosschenaar aanhouden. De getuige had gezien dat de verdachte een ruit van een winkel aan de Orthenstraat had ingeslagen. De getuige belde de politie en leidde hen naar de dader. De verdachte is ingesloten.

Bedreiging

Vlijmen De politie heeft zaterdagavond een 35 jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 36 jarige vriendin uit Vlijmen meerdere keren te hebben bedreigd. Hij zou herhaaldelijk gedreigd hebben de woning van zijn vriendin in brand te steken. Ook bij zijn aanhouding door de politie riep hij nog dat de boel in de fik zou gaan. De verdachte is ingesloten.

Poging doodslag en rijden onder invloed

Veghel Agenten wilden in de nacht in de nacht van zaterdag op zondag op de Udenseweg in Veghel de bestuurder van een personenauto controleren en gaven hem daarom een stopteken. De bestuurder reed met hoge snelheid en maakte geen aanstalten om te stoppen. Een van de agenten moest zelfs snel de berm inspringen om niet door de auto te worden gegrepen. Daarna werd een achtervolging ingesteld waarbij werd vastgesteld dat de automobilist zodanig hoge snelheden bereikte dat de agenten uit veiligheidsoverwegingen meerdere keren moest afhaken. Uiteindelijk kon de auto op de A50 ter hoogte van de afslag Nistelrode worden staande gehouden. De bestuurder, een 25 jarige inwoner van Veghel, was onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij is ingesloten, zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslaggenomen.

Mishandeling

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is een 26 jarige man uit Veghel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 27 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer moest zich aan een opgelopen wond aan de wenkbrauw in het ziekenhuis laten behandelen. De vriendin van het slachtoffer was als eerste op de Markt in een bestelde taxi gestapt. Ongevraagd kwamen er twee haar onbekende personen in de taxi zitten. Toen haar vriend bij de taxi kwam ontstond er een woordenwisseling waarna beide onbekende mannen weer uitstapten. Toen het slachtoffer in de taxi zat draaide hij het raam open en riep nog iets in de richting van het tweetal. Dat kwam hem op een vuistslag in het gezicht te staan.

Belediging

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag werden politieagenten op de Kerkstraat in Zeeland door een 18 jarige Nijmegenaar hardop uitgescholden voor vuile kankerkoppen. De man is onmiddellijk aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

Boekel Zaterdagavond is op de Bernhardstraat in zijn woonplaats Boekel een 16 jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht de inhoud van een op genoemde straat staande prullenbak in brand te hebben gestoken waardoor ook de prullenbak werd vernield. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling en mishandeling

Zeeland Zaterdagavond is aan het Achter Oventje in Zeeland een 47 jarige inwoner van Schaijk aangehouden. Hij wordt er van verdacht van de woning van de ex-vriend van zijn dochter een deur en een raam te hebben vernield. Hij trok de 22 jarige man door het geopende raam naar buiten, waardoor het slachtoffer een diepe snijwond opliep aan de hand. De wond moest in het ziekenhuis worden gehecht.

Geldboetes niet betaald

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Raadhuislaan een 51 jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden. Bij het natrekken van zijn personalia bleek dat hij nog een boete van 972 euro open had staan. Omdat de man dit niet kon betalen is hij ingesloten voor het ondergaan van 16 dagen vervangende hechtenis.

Hetzelfde overkwam zaterdagavond een 25 jarige inwoner van Oss op de Eikenboomgaard. Voor hem stonden vier geldboetes met een totaal bedrag van ruim 300 euro open. Ook hij kon niet betalen en is ingesloten voor het ondergaan van 10 dagen vervangende hechtenis.

10 TAL VERKEERSONGEVALLEN DOOR NOODWEER

Cuijk Vrijdagavond, rond kwart voor zeven, vonden er in een korte tijdspanne tien verkeersongevallen plaats op beide rijstroken van de Rijksweg A73 onder Cuijk. De ongevallen zijn toe te schrijven aan het plotseling opkomende noodweer dat gepaard ging met zware hagelbuien die er voor zorgden dat de weg spiegelglad werd.

Bij 5 van de ongevallen vielen in totaal 10 gewonden die met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving zijn vervoerd. De overige ongevallen hadden alleen materiele schade tot gevolg.

Beide rijbanen zijn enige uren gestremd geweest.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Cuijk Een 53 jarige automobilist uit Cuijk botste zaterdagavond op het Nagelkruid tegen een geparkeerd staande auto en reed vervolgens door. Aan de hand van het door een getuige opgenomen kenteken kon de bestuurder worden achterhaald en aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. De blaastest wees uit dat hij zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.