Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 30-04-2006

Aangehouden voor vernielding

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagnacht een man aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groepje jongeren in de Dorpsstraat staan. De groep gedroeg zich opvallend en luidruchtig. Een aantal personen probeerde elkaar tegen een grote ruit van een levensmiddelenwinkel te drukken. Op een gegeven moment zag en hoorden de agenten dat één van de jongeren een andere beetpakte en hem hard tegen de ruit aan gooide hierdoor brak de etalageruit. De 18-jarige veroorzaker uit Nieuwegein werd door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor belediging

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april heeft de politie een man aangehouden voor belediging.

Een 19-jarige man uit Wijk Bij Duurstede werd omstreeks 04.10 uur door agenten weggestuurd nadat het enigszins onrustig was geweest in de Voorstraat. De man riep bij het weglopen een aantal zeer beledigende woorden naar de agenten en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en probeerden omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Uiteindelijk kon de verdachte geboeid worden overgebracht naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Rijksweg A2 heeft de politie in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april een man aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde.

Omstreeks 02.30 uur kreeg een 49-jarige man uit Santpoort een stopteken. Na een eerste blaastest bleek de man onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier wees de ademanalyse 475 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.