Persberichten Rijn en Venen

Utrecht, 30-04-2006

Vernielers aangehouden

BREUKELEN De politie heeft zaterdagnacht twee jongens aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan geparkeerde autos.

Een getuige meldde net na middennacht dat hij drie personen op de Stationsweg had zien lopen waarvan er twee vernielingen aan het plegen waren aan geparkeerde autos. Op de Engel de Ruyterstraat trof de politie twee jongens van 14 jaar uit Breukelen en een 15-jarig meisje eveneens uit Breukelen aan. Het drietal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het meisje geen vernielingen had gepleegd. De jongens bekenden onder andere spiegels van autos te hebben getrapt. Beide jongens waren ook onder invloed van alcohol. In overleg met hun ouders zal voor een Haltstraf gekozen worden.

Man aangehouden

WOERDEN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man widplassen op de Stationsweg. Op het moment dat de agenten de 31-jarige man uit Woerden aanspraken op zijn gedrag werd hij recalcitrant en wilde hij zich niet legitimeren. De agenten besloten de man aan te houden maar deze verzette zich hevig hiertegen. Uiteindelijk werd de man geboeid naar het bureau overgebracht.

Jongens aangehouden voor stelen verkeersbord

MONTFOORT Op de M.A. Reinaldaweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april twee jongens aangehouden voor de diefstal van een verkeersbord.

Omstreeks 03.05 uur zagen agenten twee jongens op de fiets in de richting van het IJsselveld rijden. Bij het voorbijrijden zagen de agenten dat één van de twee een verkeersbord inclusief paal op zijn schouder droeg. De agenten keerden hun voertuigen en reden naar de jongens. Inmiddels had de jongen het verkeersbord al laten vallen en wist van niets. In de berm trof de politie een bord van werk in uitvoering aan. Beide jongens werden aangehouden. In overleg met de ouders zal voor een Haltstraf gekozen worden.

Man verzet zich tijdens aanhouding

MAARSSEN Op de Breedstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij zich verzette tijdens zijn aanhouding.

Een agent zag zaterdagavond omstreeks 20.05 uur een man staan wildplassen tegen een hek aan de Breedstraat. Hierop kreeg de 31-jarige man uit Maarssen een bekeuring. Op het moment dat de agent de bekeuring uitschreef begon de man zich vervelend te gedragen. Uiteindelijk was het gedrag van de man onacceptabel en werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en probeerde enkele vrienden de aanhouding te voorkomen. De agent - die op dat moment alleen was - wist door te dreigen met pepperspray de vrienden van de verdachte op afstand te houden en de verdachte te boeien. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed aangehouden

WILNIS De politie heeft in de nacht van 29 op 30 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Via de meldkamer kregen agenten de opdracht om naar de Herenweg in Vinkeveen te gaan. Hier zou een man na een ruzie een ruit van een auto vernield hebben. Op weg naar de locatie zagen de agenten de vermoedelijk verdachte in zijn auto met hoge snelheid over de Mijdrechtse Dwarsweg rijden. De achtervolging werd ingezet en de agenten zagen de bestuurder met zeer hoge snelheid de industrieweg oprijden. Op de Wilnisse Zijweg reed de auto zo hard dat de vonken onder het voertuig vandaan kwamen.

Uiteindelijk zagen de agenten dat de bestuurder een erf aan de Herenweg opreed. De auto werd onbeheerd maar al rokend aangetroffen. De 34-jarige bestuurder uit Wilnis werd in een tuin aangetroffen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 655 ug/l uit. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.