1e persbericht van zondag 30 april 2006

Eindhoven, 30-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt vrouw aan voor mishandeling en bedreiging

In haar woning in Tongelre is zaterdag rond 17.30 uur een 51-jarige vrouw aangehouden. Zij zou eerder die middag haar 60-jarige buurvrouw hebben geslagen en bedreigd. De twee kregen ruzie over een tuinpoortje. De vrouw is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Zij is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Politie houdt man aan na doorrijden na aanrijding

Een 22-jarige Eindhovenaar is zaterdag rond 21.30 uur aangehouden in zijn woning in Stratum. Hij reed in zijn auto op de Heezerweg twee verkeersgeleiders die op een verkeersdrempel stonden omver. Hij reed na de aanrijding door naar huis. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling

Op de Wattstraat is zondag rond 1.20 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die nacht de ruit in een voordeur aan de Voltastraat vernield hebben. Waarom de man de ruit vernielde is nog onduidelijk. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan na botsing met lantaarnpaal

Op de Vignolaweg is zondag rond 2.20 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal op het Marconiplein. De politie vond daar een kentekenplaat en wist zo de eigenaar van de auto te achterhalen. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 1,15. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt jongens aan voor vernieling

Op het Stationsplein zijn zondag rond 3.25 uur een 18-jarige jongen uit Berlicum en een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie betrapte hen op heterdaad toen zij bezig waren vernielingen aan te brengen aan de airconditioning van het NS Station. De twee zijn meegenomen naar het bureau.

Helmond: Politie houdt agressieve man aan

Op de Karperlaan is zaterdagavond rond 19.30 uur een 47-jarige Helmonder aangehouden. Hij was betrokken bij een ruzie in een horecagelegenheid en daarna stapte hij in zijn auto en reed op en neer op de Karperlaan. Een omstander die zich bezorgd maakte over de kinderen die daar aanwezig waren probeerde de man tot stoppen te brengen. Hij probeerde de sleutel van de auto uit het contact te halen. Op het moment dat hij in de auto leunde reed de Helmonder aan. Het 47-jarige slachtoffer uit Helmond werd enkele tientallen meters meegesleurd en kwam uiteindelijk ten val tegen een stilstaande auto. De verdachte zou daarna ook op een groep omstanders ingereden zijn. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Maarheeze: Inbraak in woning

Zaterdag tussen 12.45 en 17.30 uur is ingebroken in een woning aan de Puttendijk. De sluiting van een raam werd vernield. De buit bestond uit twee LCD-schermen, een computer, een digitale camera en een bloeddiktemeter.