Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 29 april en 30 april '06

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Controle actie Schutzengel

Tubbergen/Uelsen

In verband met afspraken die gemaakt zijn bij actie Schutzengel werd hedenochtend gecontroleerd op de Uelserweg in Tubbergen. Een verkeerscontrole speciaal gericht op jongeren die Duitse discotheken hebben bezocht. De afdeling verkeer van de Politie Twente controleerde van 5.00 uur tot 9.00 uur op snelheid en het rijden onder invloed. Tussen genoemde tijdstippen werden 81 passanten gecontroleerd. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. Één van hen moest zijn rijbewijs inleveren. De toegestane snelheid op de Uelserweg is 60 km/u (de laser werd echter vanaf 85 km/u ingesteld). Negen bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u. Zeven personen kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. Één bestuurder kreeg een bekeuring omdat zijn ruiten waren bevroren. (06-053916)

Tijdens de controle werd een 31 jarige man uit Hengelo gecontroleerd. Hij bleek nog twee openstaande boetes te hebben. Deze heeft hij betaald. Tevens had hij nog twee vonnissen die hij moest betekenen. Nadat hij dit had gedaan werd hij weer in vrijheid gesteld. (06-054908)

Vrouw slaat portier en agent

Hengelo

Een 18 jarige vrouw uit Hengelo werd op zaterdag 29 april om 2.48 uur aangehouden voor mishandeling. Zij had even daarvoor problemen veroorzaakt in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Ondanks waarschuwingen van de portier hield de vrouw niet op met haar gedrag en ze wilde niet weggaan. Toen de portier haar uit de zaak zette sloeg de vrouw hem enkele keren in zijn gezicht. Buiten de zaak kwam zij ten val waardoor de portier haar kon vasthouden tot de politie kwam. Tijdens het gesprek met een politieagent ging de vrouw wederom door het lint. Zij sloeg hierbij ook een agent in zijn gezicht. De vrouw is opgesloten in het politiebureau. De portier deed aangifte van mishandeling. Na verhoor is de vrouw zaterdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053464)

Bijtende man aangehouden

Enschede

Toen een man het voor een 19 jarige vrouw uit Munster opnam werd hij in zijn arm gebeten. De vrouw werd op zaterdag 29 april omstreeks 3.55 uur in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede lastig gevallen door een 31 jarige man uit Enschede. Tegen haar zin werd de vrouw gezoend en aangeraakt door deze, voor haar onbekende, man. De vrouw vroeg een 33 jarige man, werkzaam bij de politie Twente maar op dat moment vrij en in burger gekleed, om hulp. Hij heeft de 31 jarige man op zijn gedrag aangesproken en gevraagd of hij zich wilde gedragen. De man ging echter door met lastig vallen. Uiteindelijk heeft de man kenbaar gemaakt dat hij bij de politie werkte en dat doorgaan met dit gedrag consequenties kon hebben. De 31 jarige man gaf aan dat hem dat niets kon schelen en hij bleef vrouwelijke bezoekers lastig vallen. Om zijn handelingen te stoppen besloot de politieman de vervelende man aan te houden. De man beet de politieman tot bloedens toe in zijn arm en borst. De inmiddels gealarmeerde agenten hebben de bijtende man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de politieman twee keer heeft gebeten. De politieman is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De aangehouden man heeft aangegeven mee te werken aan bloedtesten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053494)

Drie verdachten van twee steekpartijen aangehouden

Enschede

Zowel op de oude Markt als op de Korte Hengelosestraat in Enschede vond op zaterdag 29 april '06 omstreeks 2.37 uur een steekpartij plaats. Het opgegeven signalement van de daders bij beide steekpartijen kwam overeen. Ter hoogte van de Ripperdastraat in Enschede zagen gealarmeerde agenten drie mannen lopen met het opgegeven signalement. Tevens zagen de agenten dat één van de mannen gewond was aam zijn gezicht. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen ( 26 jaar en 2 x 27 jaar uit Enschede) bekenden betrokken te zijn geweest bij een steekpartij en toonden het mes dat gebruikt zou zijn. Dit mes werd in beslaggenomen. Twee 21 jarige mannen uit Enschede deden aangifte. De één was in zijn rug gestoken en de andere in zijn arm. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (06-053462/06-053468)

Winkeldiefstal met geweld

Enschede

Een 27 jarige man uit Enschede stal vrijdag 28 april '06 een stofzuiger uit een supermarkt aan de Veldhoflanden in Enschede. Toen hij hierover werd aangesproken door het personeel van de supermarkt wilde hij niet mee naar het kantoortje om te wachten op de politie. De bedrijfsleider pakte hem bij zijn arm om hem mee te nemen. De man rukte zich los en ging met gebalde vuisten voor de bedrijfsleider staan. Een politieagente die toevallig in haar vrije tijd en in burger zich in de buurt bevond schoot even als een oud-politieman (VUT) en een medewerker van de politie Twente de bedrijfsleider te hulp. Zij hielden de man vast tot de komst van de gealarmeerde agenten. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek even daarvoor ook een DVD-speler bij een andere winkel te hebben gestolen. Een visboer vertelde de politie dat de man hem vroeg even op de DVD te passen. De man is in verzekering gesteld. (06-053270)

Twee mannen op heterdaad aangehouden voor diefstal kabelhaspels

Almelo

Nadat een motoragent klaar was met het regelen van het verkeer bij defecte verkeerslichten op de H.R. Holstlaan afgelopen vrijdag 28 april '06 omstreeks 13.00 uur in Almelo hoorde hij een melding via zijn portofoon. Bij de Cogas in Almelo waren zojuist kabelhaspels gestolen. Ter hoogte van de kruising Schoolstraat met de H.R.Holstslaan zag hij een auto die mogelijk betrokken was geweest bij de diefstal. De motoragent heeft daarop de auto staande gehouden en gecontroleerd. In de auto lagen de gestolen kabelhaspels. De bestuurder en zijn passagier, 29 en 25 jarige man uit Almelo, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waar zij in reden bleek niet verzekert te zijn. Het aangetroffen gereedschap en de kabelhaspels werden in beslag genomen. Tegen de aangehouden mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053094)

Beledigingen

Hengelo

Een 37 jarige man uit Hengelo beledigde op vrijdag 28 april politieagenten aan de Thiemsbrug in Hengelo. Hij beledigde ze door het maken van gebaren en hen uit te schelden. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd opgesloten in het politiebureau ter ontnuchtering. Tegen hem wordt proces-verbaal gemaakt (06-053331)

Enschede

In Enschede aan de Oude Markt beledigde en 22 jarige man uit Enschede politieagenten. Hij werd even daarvoor aangehouden omdat hij een fiets probeerde open te breken. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053497)

Enschede

Een 25 jarige man uit Enschede bevond zich samen met zijn 27 jarige vriendin op zaterdag 29 april '06 omstreeks 18.30 uur op de Hofstraat in Enschede. Hij beledigde enkele malen agenten die aldaar aan het bemiddelen waren bij een conflict. De man werd aangehouden. Zijn vriendin wilde de aanhouding belemmeren. Hiervoor werd zij aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De man was dronken en werd ter ontnuchtering opgesloten. Hij is vanochtend, na verhoor weer in vrijheid gesteld. (06-053704)

Bloedproef voor bromfietsbestuurder

Hengelo

Een 62 jarige Hengelose bestuurder van een bromfiets reed op vrijdag 28 april '06 omstreeks 19.14 uur tegen een geparkeerde auto. De ambulance bracht de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De agenten roken dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Hij bevestigde dit en gaf toestemming voor het afnemen van een bloedproef. (06-053373)

Botsen=blazen

Enschede

Een 10 jarige jongen uit Enschede fietste over de Varviksingel in Enschede. Hij wilde op een gegeven moment links afslaan in de richting van de dr. Johan Wagenaarstraat. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 54 jarige automobilist uit Enschede. De jongen kwam tegen de voorruit van de auto maar raakte niet gewond. De Politie Twente hanteert de regel: 'botsen = blazen'. Daaruit bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol reed. Om medische redenen werd een bloedproef van hem gevorderd. (06-0533341)

Dronken bestuurder rijdt auto in de sloot

Almelo

Op zaterdag 29 april '06 omstreeks 1.20 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een auto in de sloot aan de Robbenhaarsweg in Almelo. Toen de agenten bij de auto kwamen zat er niemand meer in. De agenten zagen verder op in de straat een man en een vrouw ruzie met elkaar maken. De agenten spraken het stel aan kwamen. Uit het gesprek bleek dat de man in de auto had gereden. Hij rook naar alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 1,2. Tevens was zijn rijbewijs ongeldig en had hij enkele boetes openstaan. De man is opgesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053438)

Verdachte mishandeling aangehouden

Hellendoorn

Een 25 jarige man uit Nijverdal werd op zaterdag 29 april '06 omstreeks 1.10 uur aangehouden omdat hij een 36 plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer was zodanig mishandeld dat hij buiten bewustzijn was geweest. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Tussen beide mannen was onenigheid ontstaan in een horecagelegenheid aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. De politie heeft de verdachte man opgesloten en in verzekering gesteld. (06-053440)

Verdachte mishandeling had busje pepperspray bij zich

Enschede

Bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede was op zaterdag 29 april '06 omstreeks 1.00 uur onenigheid. Een 36 jarige portier werd door een 22 jarige man uit Enschede meerdere keren geslagen. De man was er vandoor gegaan. Zijn signalement werd doorgegeven aan de politie.
Omstreeks 2.53 uur kwam er wederom een melding van onenigheid bij dezelfde zaak. Gealarmeerde politieagenten hielden de man aan. De man beledigde de agenten en trapte één van de agenten tegen zijn been. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het fouilleren van de man troffen de agenten een busje pepperspray aan. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. (06-053493)

Dronken jongen rijdt met auto tegen lantaarnpaal.

Enschede

Een 17 jarige jongen uit Enschede reed op zaterdag 29 april '06 omstreeks 20.06 uur onder invloed in de auto van zijn moeder. Zijn moeder zat naast hem als passagier omdat zij te dronken was om te rijden. De zoon reed, uiteraard zonder geldig rijbewijs, tegen een lantaarnpaal op de Bultsweg in Enschede. De moeder had haar gordel niet om en kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Toen de politieagenten ter plaatse waren bevond de jongen zich in een horecagelegenheid in de buurt. Hij werd daar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage van 1,5 alcohol in zijn bloed had.Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053736)

Dronken automobilist ramt lichtmast

Enschede

Een 33 jarige automobilist uit Wierden wilde met zijn auto de A35 oprijden. Hij had echter zijn auto niet onder controle en reed tegen een lichtmast. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had geen geldig rijbewijs. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 1,7. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-053846)

---- --