Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN ACHTERHOEK 29 OP 30 APRIL 2006

Koninginnedag
De viering van koninginnedag is in de hele regio Noord- en Oost-Gelderland in goede sfeer verlopen. Bij veel feesten was het erg druk en was veel publiek op de been. Er deden zich geen bijzondere incidenten voor, niet tijdens de optochten en niet tijdens de avond- en nachtfeesten ter gelegenheid van koninginnedag.
De incidenten die zich voordeden passen in het reguliere beeld van een uitgaansweekend zoals we dat kennen (mishandeling, vernieling, belediging, wildplassen, rijden onder invloed), zonder overigens uit te spreken dat we dit dan maar normaal moeten vinden.

Didam
Mishandeling
Wilhelminastraat
De politie kreeg melding van een steekpartij. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige inwoner uit Didam aan. Hij had een steekwond in zijn zij en verloor veel bloed. Agenten brachten de man onmiddellijk naar het ziekenhuis voor behandeling. De verwonding was zodanig dat de jongen moest worden opgenomen. Uit het eerste onderzoek maakt de politie op dat de jongen na een woordenwisseling met een andere nog onbekende jongen is gestoken met een mes. Zodra het slachtoffer daartoe in staat is zal van hem een aangifte worden opgenomen. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die anderszins informatie over de dader hebben zich te melden via 0900-8844.

Winterswijk
Aanhouding fietsdief
30 april rond 03.50 uur
Surveillerende agenten hadden een praatje gemaakt met enkele jongeren die graag een lift naar huis wilden. Uiteraard kon de politie niet aan hun verzoek voldoen. Daarom bevreemdde het de agenten dat ze enige tijd later één van de jongeren op een fiets door de Morgenzonstraat zagen fietsen. Ze hielden de jongen, een 23-jarige inwoner uit Winterswijk, aan. Hij bekende de fiets te hebben ontvreemd om zo thuis te komen. De fiets, een groene Eminent herenfiets, staat nu achter het politiebureau. De politie roept de eigenaar op zich te melden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Einde bericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via perstelefoon

---- --