Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN NW-VELUWE 29 OP 30 APRIL 2006

Hattem
Nagekomen verzoek oproep getuigen van doorrijden na aanrijding
Eijerdijk kruising Dorpsweg
26 april rond 14.30 uur
Op woensdag 26 april vond op de kruising Eijerdijk-Dorpsweg in Hattem een verkeersongeval plaats. Een 10-jarig jongetje kwam op zijn fiets in botsing met een rode auto en kwam ten val. De jongen liep schaafwondjes en een pijnlijke knie en hand op.
De bestuurder van de auto is direct doorgereden. Van hem is alleen bekend dat het vermoedelijk een jonge bestuurder is met kort stekelig haar en een blanke huidskleur. De politie wil graag met deze bestuurder spreken en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Koninginnedag
De viering van koninginnedag is in de hele regio Noord- en Oost-Gelderland in goede sfeer verlopen. Bij veel feesten was het erg druk en was veel publiek op de been. Er deden zich geen bijzondere incidenten voor, niet tijdens de optochten en niet tijdens de avond- en nachtfeesten ter gelegenheid van koninginnedag.
De incidenten die zich voordeden passen in het reguliere beeld van een uitgaansweekend zoals we dat kennen (mishandeling, vernieling, belediging, wildplassen, rijden onder invloed), zonder overigens uit te spreken dat we dit dan maar normaal moeten vinden.

Elburg
Inbraak
J.P. Broekhovenstraat
29 april rond 12.14 uur
Zowel de eigenaar als de politie reageerden op een inbraakmelding in een bedrijfspand op het industrieterrein. Ter plaatse bleek dat een hek rond het bedrijfsterrein was opengeknipt en een toegangsdeur was geforceerd. Uit het bedrijf is een aantal PC's en monitoren weggenomen. De daders zijn er in een auto vandoor gegaan.

Heerde
Mishandeling
Koerbergseweg
29 april rond 20.35 uur
Een 17-jarige inwoner uit Wezep deed aangifte van mishandeling. Hij liep over straat toen een auto hem naar zijn zeggen rakelings langs hem heen gereden was. Hij had toen met de hand een klap op de auto gegeven. De auto was gestopt en twee inzittenden hadden hem vastgepakt en enkele malen geschopt. Na enig onderzoek kon de politie de twee mannen aanhouden, een 21 en een 24-jarige man uit Heerde. De politie heeft de verklaringen opgenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Elburg
Blaffende hond redt schipper
29 april rond 23.31 uur
De politie kreeg melding dat er een man te water was geraakt een de JP Broekhovenstraat in Elburg. Bleek dat de Duitse eigenaar van een boot overboord was gevallen, mogelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Zijn hond bleef als gevolg daarvan aanhoudend blaffen. Een andere booteigenaar iets verderop ergerde zich aan het langdurig blaffen en nam een kijkje. Hij trof de man in het water aan, die zich vasthield aan een touw tussen boot en kade. De man bleek behoorlijk onderkoeld. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Harderwijk
Aanhouding
Vijhestraat
30 april 02.20 uur
De politie vorderde van een 22-jarige inwoner uit Ermelo dat hij zich uit de binnenstad van Harderwijk moest verwijderen. De man probeerde steeds ruzie uit te lokken met andere bezoekers. De man weigerde weg te gaan en beledigde de agenten. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oldebroek
Brand
Stationsweg
30 april rond 01.09 uur
Kreeg de brandweer melding van een uitslaande brand in een schuur. De vlammen sloegen al hoog uit het dak. De schuur stond zo'n 15 meter van de woning verwijderd, zodat er geen gevaar was voor het overslaan van de brand. In de schuur ontploften enkele gasflessen. Er stonden geen waardevolle spullen in de schuur.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via perstelefoon

---- --