Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN APELDOORN 29 OP 30 APRIL 2006

Koninginnedag
De viering van koninginnedag is in de hele regio Noord- en Oost-Gelderland in goede sfeer verlopen. Bij veel feesten was het erg druk en was veel publiek op de been. Er deden zich geen bijzondere incidenten voor, niet tijdens de optochten en niet tijdens de avond- en nachtfeesten ter gelegenheid van koninginnedag.
De incidenten die zich voordeden passen in het reguliere beeld van een uitgaansweekend zoals we dat kennen (mishandeling, vernieling, belediging, wildplassen, rijden onder invloed), zonder overigens uit te spreken dat we dit dan maar normaal moeten vinden.

Apeldoorn
Conflict
Wilhelmina Druckerstraat
29 april rond 20.31 uur
De politie reageerde op een melding van een conflict tussen een man en een vrouw. Toen de politie ter plaatse kwam werden de agenten door de man uitgescholden en beledigd. Een normaal gesprek bleek niet mogelijk. Hierop is de man aangehouden terzake belediging. Van hem is een verklaring opgenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens werd alsnog bemiddelend opgetreden in de ruzie.

Apeldoorn
Diefstal bromfiets
Parelvissersstraat
29 april rond 21.38 uur
Surveillerende agenten zagen drie jongens op 1 bromfiets rijden. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Even later gooiden ze de bromfiets van zich af en gingen ze er rennend vandoor. Na een korte achtervolging te voet kon één van de jongens, een 14-jarige jongen uit Apeldoorn, worden aangehouden. De bromfiets bleek gestolen te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek. De jongen is na verhoor aan zijn ouders overgedragen.

Apeldoorn
Horecatoezicht
Een getuige meldde 30 april rond 04.16 uur de vernieling van een ruit bij de parkeergarage aan de Roggestraat door een zestal personen. Ter plaatse kon de politie één persoon aanhouden. Echter uit het onderzoek kwam naar voren dat hij niet de vernieling had gepleegd en werd hij weer in vrijheid gesteld. Ook een 18-jarige Apeldoorner werd ter plaatse aangesproken op zijn mogelijke betrokkenheid bij de vernieling. Hij begon de agenten uit te schelden en te beledigingen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.
Twee inwoners uit Apeldoorn, 25 en 20 jaar oud, werden aangehouden omdat ze zich niet op vordering van de agenten wilden verwijderen uit de binnenstad. Ze veroorzaakten problemen en moesten daarom vertrekken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via perstelefoon

---- --