Ingezonden persbericht


Persbericht


1e Koninginnebal een groot succes!

Op zaterdag 29 april werd door Rotary Club Tilburg voor de eerste maal een Koninginnebal georganiseerd in de Studiozaal van de Tilburgse Schouwburg. De reakties van de aanwezigen waren dermate positief dat er redenen genoeg zijn om dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden.

Door middel van het Koninginnebal wordt een goed doel ondersteund. Dit jaar was het goede doel waarvoor Rotary Club Tilburg gekozen heeft, het project Sociale Activering bij De Bocht. De Bocht is een al 60 jaar bestaande instelling in Goirle, voor hulpverlening aan vrouwen en kinderen uit heel Nederland. De moeders zijn vaak erg jong en hebben over het algemeen weinig opleiding genoten. Sinds 2005 loopt bij De Bocht het project "Sociale activering". Dit project is gericht op jonge moeders, die hun afgebroken schoolcarrière weer willen oppakken of die weer opnieuw willen beginnen met werken.

Tijdens het Koninginnebal heeft Rotary Club Tilburg een cheque ter waarde van E 22.000 aangeboden aan De Bocht om het project "Sociale activering" te ondersteunen. Dit bedrag is bijeengebracht door de sponsoren van het Koninginnebal, die ook in grote getalen aanwezig waren bij het evenement. Een verrassende bijkomstigheid was het feit dat tijdenshet Koninginnebal de geselecteerde wijnen voor Tilburg Wijnstad 2006 werden gepresenteerd en geserveerd. Daarmee hadden de bezoekers van het Koninginnebal een echte primeur. Burgemeester Vreeman en Loes de Boer,voorzitter van Rotary Club Tilburg ontvingen uit handen van de "baron en barones" van Tilburg Wijnstad de eerste fles.

Nadere informatie te verkrijgen bij de heer Leo Witkamp van Rotary Club Tilburg. Telefoon privé : 013-5343389

Zie ook: Welkom bij de Bocht; Rotary Nederland; Rotaryclub Tilburg


---- --