Ingezonden persbericht

Café De Blaffende Vis viert Koninginnedag voor SOS-Kinderdorpen

Personeel en vrijwilligers zetten zich in voor weeskinderen

Voor foto's van De Blaffende Vis-actie voor SOS-Kinderdorpen, zie: http://www.persinfo.nl/upload/1146392607 en http://www.persinfo.nl/upload/1146392801

Amsterdam, 30 april 2006 - Café De Blaffende Vis in de Amsterdamse Jordaan heeft haar feestactiviteiten van Koninginnedag volledig in het kader gezet van SOS-Kinderdorpen. Het barpersoneel van De Blaffende Vis en vijftig vrijwilligers van SOS-Kinderdorpen werkten vrijdagnacht en zaterdag samen om glazen op te halen uit het publiek. Zij hebben zoveel mogelijk glazen aan het café geretourneerd. In ruil daarvoor doneert de Blaffende Vis een deel van de omzet aan de organisatie. Net als vorig jaar wil de horecaonderneming op deze manier aandacht vragen voor het werk van de internationale kinderhulporganisatie.

Joost Beer, eigenaar De Blaffende Vis: "Koninginnedag is ieder jaar weer een groot feest hier op de Westerstraat in Amsterdam. We staan bekend om onze ludieke gevelversiering. Dit jaar hebben we om middernacht een megagrote foto van Prinses Máxima onthuld, waarop zij als 'Party Queen' is afgebeeld." Beer draagt SOS-Kinderdorpen een warm hart toe: "Ik denk dat het goed is om als ondernemer ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij en op deze manier kan ik dat samen met mijn gasten in een goede sfeer doen."

De actie heeft dit jaar bijna ¤ 10.000,- opgeleverd. Deze opbrengst draagt bij aan Ruud's WK: een speciale campagne van SOS-ambassadeur Ruud van Nistelrooy waarmee het nieuwe SOS-kinderdorp in Morelia, Mexico wordt gefinancierd.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 60.000 weeskinderen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.