Politie Gelderland-Zuid

Multidisciplinaire verkeerscontrole

Groesbeek, 30-04-2006 o De politie van het district Tweestromenland heeft op de Spoorlaan zaterdagavond vanaf 21.00 uur tot diep in de nacht een grote verkeerscontrole gehouden. Aan de controle werd meegewerkt door de Douane, de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), de afdeling Verkeershandhaving, de Koninklijke Marechaussee, de Duitse politie en politiemensen van het team Groesbeek.

De spits van de controle was gericht op alcohol- en drugsgebruik in het verkeer in het kader van "Veilig Uitgaan in Groesbeek". Motorsurveillanten selecteerden te controleren bestuurders.

Bij elkaar werden 72 bekeuringen uitgeschreven voor:
* Niet dragen van de veiligheidsgordel, 15:
* Geen rijbewijs kunnen tonen, 20:

* Verlichting; 5:

* Onverzekerd, 7:

* Geen rijbewijs, 3:

* Geen APK, 4:

* Constructiesnelheid, 2

* Overige: 15

* Openbare dronkenschap 1.

De Douane schreef een bekeuring uit voor het gebruik van rode diesel in een personenauto. Eén bestuurder bleek nog een boete van 56,-- open hebben staan. Die betaalde per pinautomaat. Het IVW controleerde 33 taxis en 1 bus. Daarbij werden 23 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen van de Wet Personenvervoer. Een Duitse taxibestuurder die in Nederland passagiers ophaalde en ook in Nederland afzette, kreeg een bekeuring van 2200,--. Omgekeerd gebeurde dat ook ten aanzien van een Nederlandse taxibestuurder. Het bedrag dat de IVW aan boetes uitgeschreven heeft bedraagt 13.745 exclusief een in rekening gebrachte naheffing van 7500,--

Er zijn 375 blaastesten afgenomen, waarbij 5 bestuurders teveel gedronken hadden. Vier van hen kregen een proces-verbaal. 1 van hen was "beginnend bestuurder" die 185 Ug/l blies en 1 van hen was al eens eerder betrapt op alcoholgebruik en het besturen van een auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd.