Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer verdacht van mishandeling vriendin

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:05:39

Arnhem - Een 39-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning in de wijk Rijkerswoerd aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn 31-jarige Arnhemse vriendin te hebben mishandeld. De twee kregen ruzie met elkaar en daarbij zou de man zijn vriendin onder meer hebben geslagen. Mogelijk was er drank in het spel. De vrouw verliet de woning en nam contact op met de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dierenaar aangehouden op kermis

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:05:20

Dieren - Een 56-jarige Dierenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het kermisterrein aan het Ericaplein in Dieren. Surveillerende agenten zagen de man wildplassen en spraken hem hierop aan. Ze vroegen de man zich te identificeren, maar de man gaf aan geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Vervolgens zou hij een slaande beweging richting een agent hebben gemaakt en liep hij weg. De agent pakte de man vast en zei hem te blijven staan. Hierop rukte de man zich tot tweemaal toe los. Ook zou hij de agent van zich af hebben geduwd. Agenten probeerden de man aan te houden, waarop enkele omstanders zich met de aanhouding gingen bemoeien. Het lukte de agenten om de Dierenaar aan te houden, hierbij zou de man een agent hebben beledigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elstenaar verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:04:36

Arnhem - Een 26-jarige Elstenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht in een bus een 19-jarige plaatsgenoot in het gezicht te hebben geslagen. De aanleiding hiervoor is nog onbekend; mogelijk was er drank in het spel. Tevens zou bij deze ruzie een 18-jarige Arnhemse passagiere in het gezicht zijn geraakt. Een 18-jarige Elstenaar heeft eveneens aangifte van mishandeling gedaan.
Personeel van de busmaatschappij hebben de Elstenaar aangehouden en op de Brabantweg in Arnhem overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De 19-jarige Elstenaar, de 18-jarige Elstenaar en de 18-jarige Arnhemse hebben zich onder medische behandeling gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:03:23

Arnhem - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft afgelopen weekeinde in Arnhem enkele verkeerscontroles uitgevoerd. Zo waren leden van het VHT zondag tussen 01.00 uur en 02.45 uur te vinden langs de Apeldoornseweg. Er werd gecontroleerd op snelheid en het gebruik van alcohol. In totaal 110 personen werden gecontroleerd. Niemand bleek te hard te hebben gereden, wel waren er drie personen onder invloed achter het stuur gekropen (van twee van hen is het rijbewijs ingevorderd).
Het VHT controleerde ook op de Westervoortsedijk; hier was men tussen zaterdag 20.30 uur en zondag 00.30 uur. In totaal 550 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd. Van dit aantal reden er vijf te hard. Daarnaast kregen vijf bestuurders een proces-verbaal, omdat de ademtest uitwees dat zij onder invloed verkeerden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden op verdenking van inbraak
Publicatiedatum: 30-4-2006 15:02:37

Arnhem - Een 21-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in het Spijkerkwartier. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een bedrijf aldaar.
Een omstander hoorde s nachts glasgerinkel bij het bedrijf. Hij nam een kijkje en zag een man in het pand staan. Hij belde de politie en zorgde ervoor dat de man niet naar buiten kon komen. Vervolgens hebben ter plaatse gekomen agenten de Arnhemmer aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Diefstal met geweld

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:00:41

Dieren - Een 29-jarige Dierenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht de portemonnee van een 19-jarige plaatsgenoot te hebben gestolen. De diefstal zou gebeurd zijn in de woning van de 19-jarige. De verdachte - een bekende van het slachtoffer - zou via een niet afgesloten deur binnen zijn gekomen. Zonder duidelijke reden zou hij de ander in het gezicht hebben geslagen en vervolgens de portemonnee hebben gepakt. Hierop verliet hij de woning. De politie werd ingeschakeld. Zij ging naar de woning van de verdachte, die net met een 26-jarige Rhedenaar aan kwam rijden. Hierop werden de twee aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---