Politie Gelderland-Midden

Diefstal met geweld (aangepast bericht)

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:25:22

Dieren - Een 29-jarige Dierenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht de portemonnee van een 19-jarige plaatsgenoot te hebben gestolen. De diefstal zou gebeurd zijn in de woning van de 19-jarige. De verdachte - een bekende van het slachtoffer - zou via een niet afgesloten deur binnen zijn gekomen. Zonder duidelijke reden zou hij de ander in het gezicht hebben geslagen en vervolgens de portemonnee hebben gepakt. Hierop verliet hij de woning. De politie werd ingeschakeld. Zij ging naar de woning van de verdachte, die net met een 26-jarige Rhedenaar aan kwam rijden. Beiden zijn aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Koninginnedag in Ede

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:21:27

Ede - Op en rond het Museumplein in Ede is het in de nacht na Koninginnedag redelijk rustig gebleven. Er werden vier mensen bekeurd voor wildplassen en een persoon kreeg een bon voor baldadigheid. Een 23-jarige vrouw uit Wolfheze - die mogelijk onder invloed verkeerde - werd op de Halte aangehouden, nadat zij tot tweemaal toe een agente had beledigd. Op de Telefoonweg zou sprake zijn van een opstootje. Agenten gingen ter plaatse, maar de aldaar aanwezigen vetrokken op het moment dat de politie er aankwam. Een 24-jarige bleef zich echter luidruchtig en agressief gedragen. Hij verkeerde onder invloed en werd aangehouden voor openbare dronkenschap.
Zaterdagmorgen - rond 08.00 uur - is een 24-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt er van verdacht een zitting in een trein te hebben vernield en deze uit de toen nog rijdende trein te hebben gegooid. De politie werd gewaarschuwd en op het station in Ede is de man in de trein aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ravage doordat auto door deur garagebedrijf rijdt
Publicatiedatum: 30-4-2006 15:20:51

Hoevelaken - Een 57-jarige Hoevelaakse automobiliste heeft zaterdagavond voor een ravage gezorgd in een plaatselijk garagebedrijf. De vrouw wilde wegrijden vanaf een parkeerplaats aan de Westerdorpsstraat, maar schoot vervolgens op onverklaarbare wijze naar voren. De Verkeersongevallendienst gaat onderzoeken of er sprake is van een technisch mankement aan het voertuig.
De wagen zou door een garagedeur van een garagebedrijf zijn gereden en daar een bedrijfsauto een garagebrug hebben opgeduwd. De bedrijfsauto is vervolgens van de brug gevallen. De auto met daarin de vrouw kwam tot stilstand tegen een paal van de brug. Voor zover bekend is de vrouw niet gewond geraakt; de auto is total-loss. Bij de vernieling van de garagedeur is een derde auto door rondvliegend glas van de deur beschadigd geraakt. De vrouw verkeerde niet onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewond na val van aanhangwagen

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:20:19

Voorthuizen - Een 19-jarige inwoner van Voorthuizen is zaterdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt (mogelijk aan het hoofd en de rug). Dit gebeurde nadat hij in de bocht Rubenstraat/Rembrandtstraat van een aanhangwagen was gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe de man uit de wagen kon vallen. Mogelijk verkeerde hij onder invloed. Een ambulance heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zestal aangehouden na vernieling op station

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:19:55

Ede/Lunteren - Op het station in Ede zijn zaterdagavond drie jongens en twee meisjes (in de leeftijd van 15 tot 20 jaar en afkomstig uit Ede, Lunteren en Bennekom) aangehouden. Zij worden er van verdacht een wachthuisje op het station van Lunteren te hebben vernield. Het vijftal is vervolgens de trein ingestapt. Een getuige kon de signalementen van twee van deze personen doorgeven. Op het station in Ede centrum werden de twee aangehouden en na onderzoek ook de drie anderen. Even later meldde zich een 17-jarige Lunterense op het politiebureau. Zij zou bij de vernieling aanwezig zijn geweest en werd daarom ook aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen na mishandeling

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:19:27

Wageningen - Een 69-jarige Wageninger is zaterdagavond in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn partner te hebben mishandeld. Om nog onduidelijke reden kregen de twee ruzie met elkaar, daarbij zou de man de vrouw tegen de schouder hebben geslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Invordering rijbewijzen

Publicatiedatum: 30-4-2006 15:18:54

Ede - Het rijbewijs van een 22-jarige Harskampse automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. Dit gebeurde in Ede. De man werd gecontroleerd op de Halte; de test wees uit dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,33 promille). De man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd; hij kreeg tevens een rijverbod van acht uur opgelegd.
Barneveld - Het rijbewijs van een 53-jarige inwoonster van de gemeente Barneveld is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. De vrouw was die nacht betrokken geweest bij een eenzijdig verkeersongeval in de gemeente. Mogelijk schrok zij van een tegenligger, waardoor zij - nabij haar woning - van de weg raakte en tegen een boom botste. Vervolgens is zij naar haar woning gelopen. Agenten troffen de verlaten wagen aan en konden aan de hand van het kenteken de ten naamgestelde achterhalen. De vrouw werd in haar woning aangehouden. Een ademtest wees uit dat zij onder invloed verkeerde (1,33 promille). De automobiliste kreeg tevens een rijverbod van zes uur opgelegd. Kootwijkerbroek - Ook het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is ingevorderd. Deze man werd zondag omstreeks 05.00 uur gecontroleerd op de Veluweweg in zijn woonplaats. De ademtest wees uit dat de bestuurder een promillage van 1,73 had. In het verleden is de man eerder betrapt op rijden onder invloed. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van elf uur opgelegd.
Voorthuizen - In Voorthuizen is zaterdagavond het rijbewijs van een 66-jarige automobilist uit Ermelo ingevorderd. De man werd gecontroleerd op de Kerkstraat. De ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (2,00). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd, tevens kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd. De Glindt - Het rijbewijs van een 20-jarige Lunterense man is vrijdagavond ingevorderd. Hij was betrokken bij een verkeersongeval in De Glindt. Deze automobilist reed over de Helweg, komende uit de richting van de Achterveldseweg in Barneveld. Hij had niet voortdurend zijn wagen onder controle. In een bocht naar links ging het mis. Hij kwam rechts naast de weg in de berm terecht. Bij het corrigeren reed hij de weg over, kwam in een links van de weg liggende sloot terecht en - vermoedelijk door de snelheid - schoot daar ook weer uit. De man zou hierbij gewond zijn geraakt (letsel is onbekend). Hij is voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De man verkeerde mogelijk onder invloed. Hierop werd hem een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs ingevorderd.