Politie Zuid-Holland-Zuid

30/04 Weekendberichten Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-04-2006 o Persberichten District II

KONINGINNEDAG VERLOOPT RELATIEF RUSTIG
REGIO In Dordrecht werd zaterdag 29 april 2006 het dansfeest Boulevard of Dance georganiseerd. Op het hoogtepunt waren er naar schatting 20.000 bezoekers bij het evenement. Het was gezellig druk en het is relatief rustig verlopen. Twee mensen, een 19-jarige vrouw uit Hellevoetssluis en een 24-jarige man uit Dordrecht hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar beide zaken. Een 41-jarige man uit Dordrecht is aangehouden, nadat hij twee beveiligers had mishandeld. De avond voor het dansfeest begon is een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het evenemententerrein in een biertent. De man rook naar bier en heeft vermoedelijk de tap aangesloten en bier gedronken.
Zaterdagmorgen 29 april 2006 werd in Cromstrijen Luilak gevierd. Hierbij zijn vier bromfietsen in beslag genomen. In de hele regio zijn mensen aangehouden voor rijden onder invloed en openbaar dronkenschap.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdag 28 april 2006 is op de Peulenlaan een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man had nog een boete openstaan ter waarde van 426 euro. De man heeft de boete op het bureau betaald en is vervolgens heengezonden.

VERLATEN PLAATS ONGEVAL
SLIEDRECHT Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 20.15 uur heeft op de Merelstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 18-jarige man uit Sliedrecht reed tegen een personenauto aan, die geparkeerd stond aan de Merelstraat en is vervolgens doorgereden. Getuigen hebben het kenteken van de auto genoteerd, waarna de man aan de Lijsterweg is aangehouden. De autos raakten beschadigd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

RIJDEN MET ONTZEGGING
SLIEDRECHT Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 20.40 uur is een 24-jarige man uit Sliedrecht op de Beijerinckstraat aangehouden. De man reed in een personenauto, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Hierop werd de man aangehouden. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 02.30 uur is een 19-jarige man uit Sliedrecht op de Thorbeckestraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 590 ug/l. Zijn rijbewijs in ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De man is beginnend bestuurder en voor hen ligt de grens van invordering op 350 ug/l. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 8 uur.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 05.15 uur is een 31-jarige man uit Gorinchem op de A15 aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 465 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

SCHOONREWOERD Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 21.00 uur is een 52-jarige man uit Zijderveld op de Kortgerecht aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 605 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal is opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

GORINCHEM Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 23.00 uur is een 28-jarige man uit Gorinchem op de Tinnegietersteeg aangehouden wegens rijden onder invloed op een bromfiets. Op het bureau blies de man 502 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 5 uur.

ALBLASSERDAM Op zondagochtend 30 april 2006 omstreeks 03.15 uur is een 38-jarige man uit Alblasserdam aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 230 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 1 uur.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
ARKEL Op vrijdagmiddag 28 april 2006 omstreeks 16.50 uur heeft op de Schotdeuren een aanrijding plaatsgevonden tussen een 17-jarige fietsster uit Kedichem en een 42-jarige automobiliste uit Arkel. De 42-jarige automobiliste reed over de Prinses Beatrixstraat, komende uit de richting van Koningin Wilhelminastraat. De 17-jarige fietsster reed over de Schotdeuren uit de richting van de Stationsweg. Op de kruising verleende de automobiliste geen voorrang aan de voor haar van links komende fietsster, waarna een aanrijding volgde. Het meisje raakte gewond aan haar hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte aan de voorkant licht beschadigd en het voorwiel van de fiets is verbogen.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Op vrijdagmiddag 28 april 2006 omstreeks 11.00 uur is een 55-jarige man uit Gorinchem op de Vissersdijk aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 48-jarige buurvrouw met een bezemsteel tegen haar hoofd te hebben geslagen en met zijn hand tegen haar neus. De vrouw had ramen openstaan en zag dat de buurman met de tuinslang water naar binnen sproeide. Hierop is de vrouw naar de buurman toe gegaan. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt maandag 1 mei 2006 voorgeleid aan de officier van Justitie.

BEDREIGING
LEERDAM Op zaterdagochtend 29 april 2006 is een 29-jarige man uit Arnhem op de Patrimoniumstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht een 49-jarige vrouw en haar 27-jarige dochter te hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld. Op zondag 30 april is de verdachte heengezonden en de politie maakt proces verbaal op.

DIEFSTAL
GORINCHEM Op zaterdagmiddag 29 april 2006 omstreeks 17.00 uur is een 48-jarige man (woonplaats onbekend) op de Arkelstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht een fles drank uit een winkel te hebben meegenomen, zonder te betalen. De man is een veelpleger en had reeds een winkelverbod gekregen. De man is in verzekering gesteld en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

MES
GORINCHEM Op zondagmorgen 30 april 2006 omstreeks 03.45 uur is een 19-jarige man uit Gorinchem op de Buiten de Waterpoort aangehouden. De man werd gefouilleerd bij een horecagelegenheid en hierbij werd een mes ontdekt. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Het mes is vernietigd.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Op zondagochtend 30 april 2006 omstreeks 07.45 uur 2006 is op de Parallelweg een 29-jarige man uit Ridderkerk aangehouden. De man had nog een boete openstaan ter waarde van 333 euro. De man heeft de boete op het bureau betaald en is vervolgens heengezonden.

OPENBAAR DRONKENSCHAP
SLIEDRECHT Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 21.15 uur is een 32-jarige man uit Giessenburg op de Nic Beetsstraat aangehouden. De man is aangehouden wegens openbaar dronkenschap en gedroeg zich agressief naar omstanders. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er een vechtpartij was op Burgemeester Winklerplein. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen zag alles er weer rustig uit. Bij een plantenbak lag een man op de grond, waar omstanders bij stonden. De man bloedde uit zijn neus en mond, maar bleef zich agressief gedragen. De man had fietsen die in een fietsenrek stonden aan de Burgemeester Winklerplein omver getrapt en een 26-jarige man uit Sliedrecht in zijn rechterhand gebeten. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar naar zijn verwondingen is gekeken. De man heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht en is vanmorgen heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

EENZIJDIG ONGEVAL
GORINCHEM Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 18.30 uur is een 20-jarige man uit Meerkerk op de Mollenburgseweg gewond geraakt. De man reed op de bromfiets van een 18-jarige jongen uit Gorinchem en ging hierbij onderuit. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn verwondingen is niets bekend. De bromfiets raakte licht beschadigd.