Politie Zuid-Holland-Zuid

30/04 Weekendberichten Hoeksche Waard

Dordrecht, 30-04-2006 o Persberichten District III

KONINGINNEDAG VERLOOPT RELATIEF RUSTIG
REGIO In Dordrecht werd zaterdag 29 april 2006 het dansfeest Boulevard of Dance georganiseerd. Op het hoogtepunt waren er naar schatting 20.000 bezoekers bij het evenement. Het was gezellig druk en het is relatief rustig verlopen. Twee mensen, een 19-jarige vrouw uit Hellevoetssluis en een 24-jarige man uit Dordrecht hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar beide zaken. Een 41-jarige man uit Dordrecht is aangehouden, nadat hij twee beveiligers had mishandeld. De avond voor het dansfeest begon is een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het evenemententerrein in een biertent. De man rook naar bier en heeft vermoedelijk de tap aangesloten en bier gedronken.
Zaterdagmorgen 29 april 2006 werd in Cromstrijen Luilak gevierd. Hierbij zijn vier bromfietsen in beslag genomen. In de hele regio zijn mensen aangehouden voor rijden onder invloed en openbaar dronkenschap.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
GOUDSWAARD - Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 00.15 uur is een 16-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland aangehouden. De politieagenten zagen de jongen in de personenauto rijden op de Molendijk in de richting van de Spuidijk. Hierna zijn de politieagenten achter de jongen aangegaan en hebben hem een stopteken gegeven. De jongen negeerde het stopteken, waarna de agenten naast de personenauto zijn gaan rijden en de personenauto tot stilstand kwam. Hierop werd de jongen aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 01.25 uur is een 59-jarige man uit Oud-Beijerland op de Hoepelmaker aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 345 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 2 uur.

OUD-BEIJERLAND Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 23.30 uur is een 25-jarige vrouw uit Oud-Beijerland op de Jan van der Heijdenstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de vrouw 440 ug/l. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de vrouw met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

NUMANSDORP Op zondagochtend 30 april 2006 omstreeks 01.00 uur is een 34-jarige man uit Numansdorp aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 790 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 9 uur.

VECHTPARTIJ
OUD-BEIJERLAND Op zaterdag 29 april 2006 omstreeks 17.30 uur is een 24-jarige man uit Oud-Beijerland bij een vechtpartij op het Vierwiekenplein gewond geraakt. De man was gewond aan zijn hand en was met een flesje op zijn hoofd geslagen. Hij was voor de gein met zijn broertje aan het vechten/ dollen, waarna omstanders zich ermee zijn gaan bemoeien. De man is door politieagenten meegenomen naar het politiebureau, waar hij door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen is behandeld. Na behandeling is hij heengezonden.

MISHANDELING
ZUID-BEIJERLAND Op zondagmorgen 30 april omstreeks 03.00 uur is een 17-jarige jongen uit Goudswaard op de Torenlaan aangehouden. De jongen wordt er van verdacht zijn 20-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Omdat de jongen zich hevig verzette tijdens zijn aanhouding, is hij geboeid afgevoerd. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

INBREKERSWERKTUIG
OUD-BEIJERLAND Op zondagmorgen 30 april 2006 omstreeks 03.45 uur zijn drie personen, een 21-jarige vrouw uit Ettenleur, een 26-jarige man uit Sint Willebrord en een 28-jarige man uit Sint-Willebrord, op De werf aangehouden. Surveillerende agenten zagen twee personen lopen, die toen zij de agenten zagen, omdraaiden en naar de auto terugliepen. De 21-jarige vrouw en 26-jarige man hadden geen identiteitspapieren bij zich. In de auto lag inbrekerswerktuig, waarop zij zijn meegenomen naar het politiebureau. De 28-jarige eigenaar van de auto is in verzekering gesteld. De politie heeft proces verbaal opgemaakt en onderzoekt de zaak.