2e persbericht van zondag 30 april 2006

Eindhoven, 30-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen gewapende overval

Zaterdagavond rond 20.30 uur is een tankstation op de Joris Minnestraat overvallen. Twee daders kwamen het tankstation binnen en bedreigden een medewerker met een slagwapen. De daders hadden een licht getinte huidskleur. Een dader was tussen de 1.70 en 1.75 groot. De tweede dader was ongeveer 1.78 groot. Beiden hadden een slank postuur. Zij gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag en sigaretten. De politie heeft sporen veiliggesteld. Getuigen kunnen contact opnemen met de Gezamenlijke Recherche van Eindhoven op het nummer 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

Een 28-jarige Eindhovenaar is zondagochtend rond 5.30 uur aangehouden op de Johannesburgstraat. Hij zou daar rond 5.00 uur een 23-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Hij sloeg de man meerdere malen met zijn vuist in het gezicht. Zij kregen onenigheid bij het laden en lossen van een auto. De twee zijn bekenden van elkaar. De verdachte heeft een paar uur in de cel doorgebracht.

Eindhoven: Politie houdt agressieve man aan

Zondagochtend rond 4.30 uur is op de Antoon Coolensingel een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd buitengezet bij een feest en zou daarna een portier hebben geslagen met een stuk hout en hem hebben bedreigd. Hij vernielde ook een ruit. Bij zijn aanhouding bleef hij zich verzetten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachten inbraak aan

Zondagmiddag rond 13.25 uur zijn op de Willem Dicbierstraat een 37-jarige en een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij worden er van verdacht ingebroken te hebben bij een bedrijf aan de Dommelstraat. Bij de politie kwam de melding binnen dat er ingebroken zou worden in het bedrijf. De politie trof de twee mannen aan in de nabijheid van het pand met plastic tassen met daarin een toetsenbord en een beeldscherm. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs van een 52-jarige Pool is zondagochtend rond 2.15 uur ingevorderd. Hij werd aangehouden op de Wolfsputter. Hij reed in zijn personenauto onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van
1,65. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Vrouw gewond bij aanrijding

Op de van den Tillaartstraat is zondagochtend rond 3.15 uur een 30-jarige vrouw uit Bergeijk aangereden. Zij stak te voet de van den Tillaartstraat over en werd aangereden door een personenauto die vanuit de richting Luijksgestel kwam. De automobilist reed na de aanrijding door. De vrouw is met letsel aan haar been en hand overgebracht naar een ziekenhuis. Getuigen van het ongeval kunnen contact opnemen met de politie in de Kempen op 0900-8844.

Best: Auto gestolen

Tussen zaterdag 22.30 en zondag 9.00 uur is bij een woning aan de Govert Flinckstraat een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Volkswagen Bora met het kenteken 21-FF-SF.

Deurne: Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Zondagochtend rond 10.40 uur is een 38-jarige motorrijder uit Rijkevoort gewond geraakt bij een ongeval op de Helmondsingel. Hij reed met enkele andere motorrijders over de parallelweg naast de Helmondsingel in de richting van Helmond. De man uit Rijkevoort reed door nog onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Gemert: Man gewond bij eenzijdig ongeval

Zondagochtend rond 2.25 uur is op de Sint Annastraat een 19-jarige automobilist uit Gemert gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed in een auto over de Sint Annastraat in de richting van de Willem de Haasstraat. In een bocht naar rechts is hij door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Hij kwam in de rechter berm terecht en botste tegen een boom. Vervolgens raakte hij een betonnen paaltje en kwam tot stilstand op de inrit van een woning. Hij botste op de inrit tegen een aldaar geparkeerde auto. Hij is met letsel aan zijn been overgebracht naar een ziekenhuis. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. In het ziekenhuis is een bloedtest afgenomen.

Son: Politie houdt jongen aan voor vernieling

Op de Rooijseweg is zondag rond 5.05 uur een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie betrapte hem op heterdaad bij het vernielen van een bushokje. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.