Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (weekend 29 en 30 april)

TILBURG, 30 april 2006

Mannen aangehouden voor vernieling
GILZE - Op vrijdag 28 april werden door een oplettende burger 3 jongens van 16 en 17 jaar oud, uit Gilze en Tilburg aangehouden omdat ze vernielingen hadden gepleegd aan enkele geparkeerde autos op de Fazantendrift te Gilze. De drie jongeren die onder invloed van alcohol waren, zijn aan de politie overgedragen die ze voor verder onderzoek heeft ingesloten.

Veroorzaker aanrijding verlaat plaats ongeval
MADE Een 40-jarige vrouw uit Dussen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 op 29 april goed weggekomen nadat ze op de Kanaalweg West tussen Made en Geertruidenberg bij een frontale aanrijding betrokken was geraakt. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ze slechts een gekneusde enkel aan het hachelijke avontuur had overgehouden.

Rond 02.00 uur reed de Dussense over de Kanaalweg west toen haar een zwarte Skoda Octavia op de linkerweghelft tegemoetkwam. De vrouw kon een aanrijding niet voorkomen en een frontale aanrijding volgde, waarna beide autos ongeveer 200 meter van elkaar tot stilstand kwamen. De Skoda raakte al tollend twee boompjes, een verkeersbord en een fietsenrek.
Enkele inzittenden van de Skoda stapten daarna uit en verlieten rennend de plaats van het ongeval. Getuigen ontfermden zich over het slachtoffer.

De politie stelde op de plaats van de aanrijding een onderzoek in en ongevalsanalisten van de politie deden een onderzoek naar sporen e.d. Nader onderzoek maakte ook duidelijk dat de eigenaar van de Skoda de auto had uitgeleend. Het onderzoek van de politie gaat nu verder in de richting van de bestuurder en de inzittenden van de Skoda.

Beveiligingsbeambte met mes bedreigd
WAALWIJK - Twee Waalwijkse mannen in de leeftijd van 27 en 30 jaar zijn vrijdagavond 28 april in het winkelcentrum de Els door de politie aangehouden nadat zij een beveiligingsbeambte hadden bedreigd met een mes.
De beambte had hen aangesproken op het feit dat zij bier dronken in het winkelcentrum.

Politie onderzoekt inbraken
In het afgelopen weekend heeft het inbrekersgilde helaas niet stilgezeten. Op verschillende plaatsen in het district waren ze ongenode gasten. De politie heeft in de meeste gevallen een aangifte opgenomen van gedupeerde bewoners en stelt een nader onderzoek in.

In de Schubertstraat in Waalwijk kwam men aan de achterkant binnen en gingen de dieven er vandoor met een plasma tv.

In Waspik werd na het openbreken van een keukenraam, de hele benedenverdieping van een woning aan de HJM Wiersmastraat doorzocht en namen de inbrekers autosleutels en waardepapieren mee. Ook de voor de deur geparkeerde Volkswagen Passat met het kenteken 46-LS- VR nam men mee.

Op zaterdag 29 april werd een bewoner van een woning aan de Dagpauwoog in Rijen gewekt door gerommel aan de voordeur van de woning. Toen bleek dat er een gat in de voordeurruit was gemaakt en enkele personen via het gat de deur probeerden te openen.
Bij het zien van de bewoner hebben de inbrekers het hazenpad gekozen en verdwenen in diverse richtingen. Ze zijn nog niet achterhaald.

In Sprang Capelle werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een geparkeerde auto aan de Veerweg. Uit de auto verdwenen o.a. een digitale camera en cds .

Betrapt op rijden onder invloed
WAALWIJK - Een 32 jarige man uit Duitsland werd zaterdagnacht even na half twee door de politie op de Wilhelminastraat aangehouden nadat bleek dat hij als autobestuurder teveel alcohol had gedronken. Op het bureau blies de man bij de ademanalyse 730 ug/l. De man mocht meteen zijn rijbewijs inleveren.

Op de Midden-Brabantweg betrapte de politie te 04.30 uur een Waalwijker met alcohol op achter het stuur. Op het bureau blies de man bij de ademanalyse 385 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal .

In Oosterhout betrapten agenten zondag 30 april om 03.35 uur op de Keiweg een 47-jarige vrouw uit Oosterhout met een flinke slok op. De vrouw blies bij de ademanalyse 740 ug/l en mocht meteen haar rijbewijs inleveren. Ze kreeg verder een rijverbod van 8 uur en tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

Een 31-jarige motorrijder uit Raamsdonksveer kwam zaterdag aan het eind van de middag op de Wagenbergse Baan in Terheijden met zijn motor ten val. Het bleek dat de man behoorlijk gedronken had. Bij de ademanalyse blies de man 830 ug/l.
Een rijverbod van 10 uur en een forse boete in het vooruitzicht werden zijn deel.
Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de man een dag eerder ook al was betrapt bij het rijden onder invloed. In Almere had hij een aanrijding gehad met zijn auto en ook daarbij was drank in het spel. Bij die gelegenheid had de politie zijn rijbewijs al ingenomen.

Man aangehouden voor mishandeling, drankgebruik en drugsbezit OOSTERHOUT Een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zondag 30 april om 01.37 uur op de Hoogstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in een horecazaak in de Sint Josephstraat in Dongen na een ruzie met enkele bezoekers twee mensen heeft mishandeld, vervolgens onder invloed val alcohol en drugs met zijn auto is gaan rijden en er in zijn auto verdovende middelen zijn gevonden.

Na een melding van de ruzie in Dongen met daarbij de mededeling dat de dader bij het wegrijden enkele mensen had aangereden, gingen agenten ter plaatse. Op de Hoogstraat in Oosterhout kwamen agenten de man en zijn auto tegen, gingen erachter aan en wisten hem aan de kant te zetten. Toen bleek dat de man onder invloed was. In de auto vonden de agenten verder enkele zakjes met verdovende middelen.
Nader onderzoek wees verder uit dat er van een aanrijding in Dongen met voetgangers geen sprake was.
De man is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht en daar ingesloten. Er is van hem een bloedproef genomen.

Aangehouden voor bezit harddrugs
OOSTERHOUT - Op zondag 30 april is om 01.20 uur in een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat een 29 Rotterdammer aangehouden wegens het in bezit hebben van harddrugs en mogelijk het dealen hierin. De man is na de aanhouding door personeel van de horecagelegenheid door de politie ingesloten voor verder onderzoek. Uit onderzoek bleek wel dat de aangehouden man cocaïne en een andere onbekende drugsoort in zijn bezit had.

Dronken jongen aangehouden voor vernielen ruit
OOSTERHOUT - Op vrijdag 28 april is om 23.10 uur een 17 jarige inwoner uit Dongen aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een ruit van een voordeur van een woning aan de Keiweg had vernield. Hij is na een goed gesprek aan zijn ouders overgedragen en zal zijn straf via bureau Halt ondergaan.

Auteur: Jan Clarijs