Politie Zuid-Holland-Zuid

30/04 Weekendberichten Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-04-2006 o Persberichten District I

KONINGINNEDAG VERLOOPT RELATIEF RUSTIG
REGIO In Dordrecht werd zaterdag 29 april 2006 het dansfeest Boulevard of Dance georganiseerd. Op het hoogtepunt waren er naar schatting 20.000 bezoekers bij het evenement. Het was gezellig druk en het is relatief rustig verlopen. Twee mensen, een 19-jarige vrouw uit Hellevoetssluis en een 24-jarige man uit Dordrecht hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar beide zaken. Een 41-jarige man uit Dordrecht is aangehouden, nadat hij twee beveiligers had mishandeld. De avond voor het dansfeest begon is een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het evenemententerrein in een biertent. De man rook naar bier en heeft vermoedelijk de tap aangesloten en bier gedronken.
Zaterdagmorgen 29 april 2006 werd in Cromstrijen Luilak gevierd. Hierbij zijn vier bromfietsen in beslag genomen. In de hele regio zijn mensen aangehouden voor rijden onder invloed en openbaar dronkenschap.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 21.00 uur is een 50-jarige man uit Dordrecht op de Dubbeldamseweg-Zuid aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 585 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april omstreeks 00.15 uur is een 21-jarige man uit Dordrecht op de Reeweg-Oost aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man op de Reeweg-Oost rijden en gaven de personenauto een stopteken. In de personenauto hing een behoorlijke wietlucht en de man maakt een verwarde indruk. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een bloedproef moet uitwijzen of de man inderdaad onder invloed was. Na verhoor is de man heengezonden.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 07.30 uur is een 37-jarige man uti Dordrecht op de Patersweg aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 350 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 2 uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

DORDRECHT Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 21.00 uur is een 50-jarige man uit Dordrecht op de Dubbeldmseweg-Zuid aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 585 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

DORDRECHT Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 22.45 uur is een 32-jarige man uit Dordrecht op de Zuidendijk aangehouden wegens rijden onder invloed op een fiets. Op het bureau blies de man 675 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 9 uur.

DORDRECHT Op vrijdagavond 28 april 2006 omstreeks 23.55 uur is een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht op de Spuiboulevard aangehouden wegens rijden onder invloed op een bromfiets. Op het bureau blies de man 180 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 2 uur. Bij beginnend bestuurders ligt de grens bij 88 ug/l.

DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 03.10 uur is een 38-jarige man uit Dordrecht op de N3 aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 290 ug/l. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 2 uur.

VERNIELING
DORDRECHT Op vrijdagavond 28 april rond middernacht zijn een 12-jarig meisje en 9-jarige jongen uit Dordrecht op de Oudendijk aangehouden. Zij worden er van verdacht een raam van een woning aan de Eikenlaan te hebben vernield. Zij hadden met stenen gegooid en daarbij is het raam van een woning vernield. Na verhoor zijn de kinderen heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

WILDPLASSEN
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 00.15 uur is een 24-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Johan de Wittstraat. Surveillerende agenten betrapten de man op wildplassen. De man kon geen geldig legitimatiebewijs tonen en werd hierop aangehouden. Nadat de identiteit van de man op het bureau was vastgesteld werd hij heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

BEDREIGING EN BELEDIGING
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 04.30 uur is een 29-jarige man uit Dordrecht bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen aangehouden. De man had in de horecagelegenheid voor problemen gezorgd en bedreigingen geuit naar de beveiliging. De man werd meerder keren gevraagd om verder te lopen bij de horecagelegenheid vandaan, maar weigerde dit. Hierop werd de man aangehouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding en is geboeid afgevoerd. Ook beledigde hij de politieagenten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

AGRESSIEF
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april omstreeks 05.15 uur is een 23-jarige man uit Dordrecht aan de Houttuinen aangehouden. Voor een horecagelegenheid was een opstootje geweest en de man wilde de horecagelegenheid in om verhaal te halen. Hij werd echter tegengehouden door de beveiliging. De man bleef zich lastig en agressief gedragen. De man werd meerder keren verzocht om door te lopen, maar hij bleef terugkomen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

GEEN GELDIG VERVOERSBEWIJS
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 08.30 uur had personeel van de NS in de trein op Station Dordrecht aan het Stationsplein, drie personen aangetroffen die geen geldig vervoersbewijs konden toonden. Een van personen, afkomstig uit Frankrijk, kon zich legitimeren, tegen hem is proces verbaal opgemaakt door de NS. De andere twee personen konden zich niet legitimeren en zijn aangehouden. De identiteit van de twee personen zal worden vastgesteld op het bureau.

LOPSLOPENDE HONDEN
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april 2006 omstreeks 11.00 uur is een 62-jarige vrouw uit Dordrecht op de Nieuwe Merwedeweg aangehouden. De vrouw had haar honden los laten lopen, toen zij daar een bekeuring voor kreeg, gaf zij een valse naam op. Omdat de vrouw al vaker een bekeuring had gehad voor het los laten lopen van de honden, zijn de honden in beslag genomen. De honden zijn elders ondergebracht.

74 KM/UUR TE HARD
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 29 april is het rijbewijs van een 41-jarige man uit Dordrecht ingevorderd. Politieagenten in een onopvallend dienstvoertuig zagen de man in een personenauto over de Provincialeweg rijden. Op de Provincialeweg is de maximumsnelheid 50 km/uur. De man reed daar echter 124 km/uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

MISHANDELING EN BEDREIGING
DORDRECHT Op vrijdag 28 april 2006 is een 27-jarige vrouw uit Zwijndrecht op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht op woensdag 12 april 2006 een 19-jarige vrouw uit Dordrecht op de Kerkeplaat te hebben mishandeld en bedreigd. De 19-jarige vrouw hield hier een pijnlijk voorhoofd en nekklachten aan over. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de 27-jarige vrouw heengezonden.

DIEFSTAL
DORDRECHT Op zaterdag 29 april 2006 zijn een 14-jarig meisje en 15-jarig meisje, beide afkomstig uit Dordrecht aangehouden. De meisjes worden er van verdacht op zaterdag 29 april bij meerdere winkels kledingstukken te hebben gestolen. Tegen de meisjes is proces verbaal opgemaakt. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 17.45 uur is een 16-jarige jongen uit Dordrecht op de Oranjelaan aangehouden. Een surveillerende agent zag de jongen op een bromfiets rijden zonder valhelm. Bij het zien van de politie ging de jongen ervandoor. Uiteindelijk werd de jongen in de tuin van een woning achter een heg aangetroffen. De jongen kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. Na verhoor is de jongen heengezonden. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

OPENBAAR DRONKENSCHAP
DORDRECHT Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 19.15 uur is een 31-jarige man uit Rotterdam op het Statenplein aangehouden. De man zorgde voor overlast en gedroeg zich erg luidrustig. De man kon zich niet legitimeren en is meegenomen naar het politiebureau. Nadat de identiteit van de man was vastgesteld is hij heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

RUITEN VERNIELD
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 20.00 uur zijn een 28-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht een 29-jarige man uit Ridderkerk op de Meidoornstraat aangehouden. De mannen worden er van verdacht ruiten te hebben vernield van leegstaande woningen aan de Prins Hendrikstraat. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

RUIT VERNIELD
DORDRECHT Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 21.30 uur is een 25-jarige man uit Zwijndrecht op de Dolhuisstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht een ruit van een woning aan de Dolhuisstraat te hebben vernield. De man is ingesloten en heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht. Na verhoor is de man zondagmorgen 30 april heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

GEWELD
DORDRECHT Op zondagochtend 30 april 2006 omstreeks 01.00 uur is een 43-jarige man uit Dordrecht op de Sint Jorisweg aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een man in een horecagelegenheid aan de Sint Jorisweg een 43-jarige medewerker had gebeten en andere klanten bedreigde met een mes. Ter plaatse gekomen lag de man met verwondingen aan zijn hoofd buiten op de grond. De verdachte was door klanten overmeesterd en buiten de horecagelegenheid geplaatst. De man is aangehouden en meegenomen naar het Politiebureau, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

LASTIGE KLANT
DORDRECHT Op zondagmorgen 30 april 2006 omstreeks 02.15 uur is een 30-jarige man uit Dordrecht op de Voorstraat aangehouden. De man was uit een horecagelegenheid aan de Voorstraat gezet en gedroeg zich nu voor de horecagelegenheid lastig. De man was meerdere malen verzocht om verder te lopen, maar hij gaf hier geen gehoor aan. De man werd aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

POLITIEAGENTEN GEWOND GERAAKT
DORDRECHT Op zondagmorgen 30 april 2006 omstreeks 05.30 uur is een 25-jarige man uit Dordrecht op de Reeweg-oost aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in een personenauto rijden en gaven hem een stopteken voor een routinecontrole. Na meerdere pogingen lukten het de man de blaastest te voltooien. De man werd aangehouden en verzocht mee te gaan naar het politiebureau om vast te stellen hoeveel de man precies gedronken had. De man gedroeg zich agressief, maar ging uiteindelijk in de politiebus zitten. Tijdens de rit beledigde de man de politieagent en begon te schreeuwen en te slaan. Hierna is de politiebus stilgezet en pepperspray gebruikt om de man rustig te krijgen. Vervolgens sloeg de man een politieagent in zijn gezicht en rende weg in de richting van het Halmaheiraplein. Het lukte de politieagenten om de man weer te pakken, waarbij wederom gebruik is gemaakt van pepperspray. De verdachte werd geboeid, maar bleef zich verzetten. Samen met andere politieagenten die inmiddels ter plaatse waren gekomen, werd de verdachte uiteindelijk naar het politiebureau gebracht. Op het bureau blies de man 625 ugl/l. tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij is ingesloten. De twee politieagenten raakten licht gewond.

VERLATEN PLAATS ONGEVAL
GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Op zaterdagavond 29 april 2006 omstreeks 21.00 uur is op de Burg. De Raadtsingel een auto tegen een lichtmast in de middenberm aangereden en vervolgens doorgereden. Hierdoor is de lichtmast volledig afgebroken. De auto kwam uit de richting van de Havenstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MISHANDELING
DORDRECHT - Op zaterdagavond 29 april omstreeks 20.15 uur is een 41-jarige man uit Dordrecht op de Spuiboulevard aangehouden. De man had twee beveiligers van een evenemententerrein, een 19-jarige man uit Zaandijk en een 22-jarige man uit Wormerveer, mishandeld. De man stond bovenop twee op elkaar gestapelde containers te dansen en was begonnen met zijn kleding uit te trekken. Het publiek gooide van alles nar de man toe. De man werd hierop aangesproken, maar reageerde agressief. Er werd besloten hem van het terrein af te zetten, maar omstanders begonnen zich er echter mee te bemoeien. Toen de man uiteindelijk buiten het terrein stond bleef hij zich agressief gedragen en om zich heen slaan. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau en hij heeft daar de nacht doorgebracht. Zondagmorgen 30 april is de man heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT Tussen vrijdag 28 april 17.30 uur en zondag 30 april 07.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Jacobus Lipsweg. De dader(s) kwamen binnen door een gat in een muur te maken en gingen ervandoor met ongeveer 30 dozen kleding. De Technische Recherche heeft onderzoek verricht. De politie onderzoekt de zaak.