Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

Nijmegen, 30-04-2006 o Een 30-jarige man uit Horssen is zaterdagavond aangehouden omdat hij na een door hem veroorzaakte aanrijding was doorgereden.

Een getuige zag de aanrijding op de Muntweg gebeuren. De 30-jarige man botste met de linkervoorzijde van zijn auto tegen de rechterachterzijde van een andere personenauto die stond te wachten om linksaf te slaan om de Leo de XIIde straat in te rijden. De 30-jarige man reed vervolgens snel weg over de groenstrook rechts van de weg in de richting van de Slotemaker de Bruineweg..

De bestuurder van de aangereden auto raakte niet gewond. De getuige sprak de bestuurder van de aangereden personenauto aan en ging achter de weggereden personenauto aan. Hij vond deze zonder de bestuurder terug in de Gaffelstraat en belde de politie. Bij nader onderzoek bleek de bestuurder te verblijven in een woning in de buurt en werd door de politie aangehouden. Hij bekende dat hij een aanrijding had gehad en gedronken had.

Van de verdachte is bekend dat dergelijke misdrijven vaker heeft gepleegd en vaker dronken achter het stuur heeft gezeten. Bij analyse van zijn adem bleek hij 1025 Ug/l te blazen. Daarom is zijn auto in beslag genomen. De auto waarin hij had gereden was niet verzekerd en de Nijmegenaar was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. (09)