Ingezonden persbericht

Eerste bocht spelbreker voor Muermans in Hockenheim

HOCKENHEIM, 30 APRIL 2006 - De tweede ronde om het Duitse Formule 3 kampioenschap is er voor Dominick Muermans één om snel te vergeten. In beide races ging het al in de eerste bocht fout. Tijdens de eerste race spinde hij na contact met een andere deelnemer, maar kon zijn weg wel hervatten om uiteindelijk met versnellingsbakproblemen uit te vallen. De tweede race was na de eerste ronde al wel definitief over toen hij in aanraking met Cyndie Allemann kwam en zijn ophanging beschadigde. Door beide uitvalresultaten kwam de Van Amersfoort Racing coureur niet tot het scoren van punten toe.

De voorbereiding van Dominick Muermans op het race weekend in Hockenheim was alles behalve ideaal, de Universitaire graphics design student moest de vrije training van donderdag missen vanwege een belangrijk examen. Zonder nog een ronde op het circuit te hebben gereden nam Muermans deel aan de kwalificatie trainingen voor de races en reed de zestiende en elfde startpositie voor relatief de eerste en tweede race.

Na het vorige raceweekend in Oschersleben slechts twee ronden te hebben gereden gedurende de race, verliep ook de start van de eerste race op zaterdag niet vlekkeloos voor Muermans. Gestart vanaf een zestiende positie werd hij in de eerste bocht door een tegenstander van achteren aangeraakt, waarna hij in de rondte ging en veel posities verloor. Vanaf de staart van het veld vocht de 21-jarige coureur zich nog wel terug naar een achttiende positie, maar moest in de laatste ronde zijn wagen met een kapotte versnellingsbak aan de kant parkeren.

De tweede race van de Duitse Formule 3 ronde in Hockenheim ging voor Muermans al vroeg in de race fout. In de eerste bocht van de race kwam hij in aanraking met Cyndie Allemann, waarmee hij zijn ophanging beschadigde en de strijd moest staken.

DOMINICK MUERMANS: "Doordat ik donderdag examens had, reed ik vrijdag tijdens de kwalificaties pas voor het eerst in de wagen. Gezien de weinige tracktime denk ik dat zestiende en elfde niet slecht is. De start van mijn eerste race was redelijk. In de eerste bocht kreeg een tik van achteren en ging in de rondte. Vervolgens kon ik weer vechten voor posities, wat ik al een tijd niet meer heb kunnen doen. Aan het eind begon de versnellingsbak steeds meer problemen te geven en in de laatste ronde begaf deze het definitief. De tweede race startte ik goed en won direct een positie, maar werd geraakt door Cyndie Allemann in de eerste bocht. Ze zat aan mijn buitenkant en we wilden beiden onze positie niet opgeven. Mijn rechter achterwielophanging raakte beschadigd en daarmee was mijn race voorbij. Dit is echt balen."

UITSLAG RONDE 03 RECARO F3 CUP HOCKENHEIM:
01. Joey Foster, HS Technik Motorsport , 26:15.747
02. Recardo Bruins, Van Amersfoort Racing, + 03.639s
03. Ferdinand Kool, JB Motorsport, + 07.282s
22. DOMINICK MUERMANS, VAN AMERSFOORT RACING - 1 ronde

UITSLAG RONDE 04 RECARO F3 CUP HOCKENHEIM:
01. Nico Hülkenberg (GER), Josef Kaufman Racing, 26:23.468
02. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 02.102s
03. Renger van der Zande (NED), SMS Seyffarth Motorsport, + 02.365s
-- DOMINICK MUERMANS (NED), VAN AMERSFOORT RACING, - 16 ronden

Nieuws en foto worden u aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u www.dmuermans.com bezoeken of contact opnemen met Jeroen Vermeeren (Insight F1 Motorsport Report) op +31 621 541 564 of jeroen@insightf1.com.

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl

Dominick Muermans Media