Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

HO-PIN TUNG

Duits Formule-3 kampioenschap op Hockenheim

HO-PIN TUNG SCOORT ZESDE EN VIJFDE PLEK

2006-04-30

HOCKENHEIM, 30 APRIL 2006 - Ho-Pin Tung reed zaterdag in de eerste van de twee wedstrijden van dit weekend in het Duitse Formule-3 kampioenschap, op het circuit van Hockenheim, naar een zesde plaats. Op de zondag reed Ho-Pin in een zonnig Hockenheim een aanvallende race wat hem de vijfde plaats bracht. Het weekend leverde hem waardevolle punten op in het kampioenschap, waarin hij nu de vierde plaats bezet. Ho-Pin Tung: "Een foutje van mezelf en niet optimale versnellingsbakverhoudingen koste me zaterdag het podium. Zondag ging het een stuk beter en kon ik aanvallender rijden".

KWALIFICATIE
Na het succesvolle raceweekend in Oschersleben startte Ho-Pin Tung als leider in de tussenstand van de Duitse Formule 3 Cup, aan de kwalificatie voor de twee races op het circuit van Hockenheim. Ho-Pin die voor het Belgische JB Motorsport team uitkomt wist in beide kwalificaties waarin maar liefst door 29 deelnemers werd deelgenomen, beslag te leggen op de vijfde startplek.

HO-PIN: "In de eerste kwalificatie had ik wel degelijk een goede snelheid te pakken en was bezig een hele snelle rondetijd neer te zetten tot ik op een cruciaal moment even werd opgehouden door een langzamere deelnemer. Voor de tweede kwalificatie hebben we wat aanpassingen gedaan aan de afstelling om wat meer topsnelheid aan de auto te geven. Wederom kon ik meekomen met de top en kon snelle tussentijden neerzetten, echter het lukte me niet om de gehele ronde het maximale eruit te halen. In beide kwalificaties stond de top echt heel dicht bijelkaar, als ik een tiende van een seconde sneller was had ik meteen een aantal plekken naar voren gestaan."

RACE-1
Terwijl Nederland Koninginnedag viert startte Ho-Pin Tung (23) de eerste race van het weekend in vijfde positie. Met de start maakte Ho-Pin meteen twee plaatsen goed en was op weg naar het podium. Helaas zorgde een fout bij de hairpin ervoor dat Ho-Pin werd voorbij gestoken en terugviel naar plek vijf. In de laatste fase van de wedstrijd werd Ho-Pin door Nico Hülkenberg bij het uitkomen van de hairpin ook nog eens gepasseerd waardoor hij uiteindelijk als zesde over de finish kwam. Dat de coureur met startnummer zes goed mee kon komen met de top, blijkt wel uit het feit dat zijn snelste raceronde sneller was als de snelste raceronde van de uiteindelijke winnaar, de Brit Joey Foster.
HO-PIN: "Ik maakte een goede start en kon meteen twee plaatsen goedmaken. Daarna kon ik mijn positie vasthouden tot ik bij het aanremmen van de hairpin de verkeerde kant koos en twee plaatsen verloor. Een foutje van mezelf en niet optimale versnellingsbakverhoudingen kostte me vandaag het podium. Maar, morgen is er weer een podium...".

RACE-2
De tweede race startend op plek vijf, maakte Ho-Pin met zijn Lola in eerste instantie een goede start mee maar in de drukte ging Ho-Pin wijd en verloor een plek aan Recardo Bruins. In de tweede ronde ging de coureur uit Velp na zich verremd te hebben een beetje wijd en onstond er een gat naar Bruins wat Ho-Pin zo weer had dichtgereden en na een tijdje als een treintje achter Bruins te hebben gereden kon hij Bruins voorbij steken. Kort daarop kon Joey Foster vanuit de slipstream nog voorbij geraken waardoor Ho-Pin uiteindelijk als vijfde de finish bereikte.

HO-PIN: "We hadden voor de race wat wijzigingen aangebracht aan de versnellingsbak waardoor ik wat aanvallender kon rijden. Na de start ging ik wijd, op het vuile gedeelte van de baan en viel terug naar plek zes achter Recardo Bruins. Ik was sneller maar hij reed verdedigende lijnen en ik kwam net snelheid tekort om er voorbij te gaan. Uiteindelijk lukte het me om hem in te halen maar kort daarna werd ik weer ingehaald door Joey Foster en ben ik als vijfde geëindigd".

Noot voor de redactie,