Ingezonden persbericht

TWEEDE PODIUM VOOR VLIEGENDE HOLLANDER!

HOCKENHEIM, 30 APRIL 2006 - Rookie Renger van der Zande heeft ook in het 2e weekend van het Duits F3 Kampioenschap van de champagne geproefd! Hiermee is Renger dus duidelijk aan een opmars in de Duitse Recaro Formel 3 Cup begonnen. Na een verdiende tweede plaats in de seizoensopener op Oschersleben vorige week, mocht de regerend Nederlands Formule Renault 2000 kampioen vandaag ook op het Grand Prix circuit van Hockenheim de champagnefles ontkurken. Door snel te starten, ijzersterk aan te dringen bij zijn voorgangers maar vooral bedachtzaam te werk te gaan, eiste de Q-Dance rijder een prachtige derde plaats op achter racewinnaar Nico Hülkenberg en de ervaren Ferdinand Kool. Indrukwekkend in zo'n groot internationaal veld van 30 auto's!

Waar op zaterdag nog dreigende regenwolken boven de 4,574 kilometer lange Hockenheimring hingen, was er vandaag letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de lucht voor Renger van der Zande. Startend vanaf P4 op de grid, pakte de jonge kopman van SMS Seyffarth Motorsport al in de eerste ronde de derde plaats van zijn oud-teamgenoot Récardo Bruins af. Dat ook zijn Dallara HWA Mercedes zich thuis voelt op het Duitse asfalt bleek meteen aan de snelle rondetijden die Renger op de klokken zette. Hij deed de naam van zijn sponsor GO FAST eer aan. Hoewel hij de druk op Kool vol opvoerde in de laatste ronden, bleef de jonge HEAO-student koelbloedig, nam hij geen onnodige risico's en stelde zich voor dit moment tevreden met de derde positie. Een slimme mix van vechtlust en wijsheid. Renger staat nu tweede in het het Rookie Kampioenschap, met minimale achterstand op de Engelsman Joey Foster.

Teameigenaar Rüdinger Seyffarth was na afloop van de 16 ronden tellende race dan ook meer dan tevreden: "Deze eerste races dienen eigenlijk als trainingsopbouw voor Renger om zich aan te passen aan de serie en de auto. Maar het behoeft geen extra uitleg dat hij met grote stappen leert! Ook de samenwerking in het team ontwikkelt zich op een hele positieve en professionele wijze. We zijn zeer hoopvol gestemd naar de rest van het seizoen."

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze seizoensopening, al blijf ik natuurlijk hongerig naar meer. De baan was nieuw voor me, de vrije training verregend, maar de races waren top! Samen met mijn teamgenote Cyndie Allemann vormen we een leuk rijdersteam in onze door Mercedes aangedreven Dallara's. In de twee weken voor de volgende races op de Eurospeedway Lausitz zal ik me samen met mijn engineer Ralf Flachbarth verder verdiepen in het afstelwerk van de bolide. Zelf blijf ik lekker dagelijks in training met mijn persoonlijke conditietrainer Ger Peters om ook in Lausitz tot op de laatste seconde te pushen. Hockenheim was toppie!!!"

RESULTAAT RONDE 04 RECARO F3 CUP HOCKENHEIM:
01. Nico Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, 16 ronden
02. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 02.102s
03. RENGER VAN DER ZANDE (NED), SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 02.365s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA VIER RACES:
01. Joey Foster (GBR), HS Technik Motorsport, 28 punten
02. Nico Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, 25 punten
03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, 23 punten
05. RENGER VAN DER ZANDE (NED), SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, 19 punten