Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BERGEN OP ZOOM, 30 april 2006

Politie onderzoekt mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt een mishandeling die vanochtend even voor 06:00 uur plaatsvond in een woning in de Kastanjelaan. Een 24-jarige man uit Rotterdam en een 36-jarige inwoner van de woning werden zwaar mishandeld door een nog onbekend aantal daders.

De daders waren met bivakmutsen op de woning binnengedrongen. Daar mishandelden zij de twee mannen die binnen lagen te slapen. Een van de slachtoffers probeerde te vluchten en sprong daarbij door het raam naar buiten en riep om politie. Een buurtbewoner belde vervolgens de politie. Van de daders ontbreekt elk spoor. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze de twee mannen ernstig mishandeld aan. De mannen zijn naar het ziekenhuis overgebracht waar een aantal fikse vleeswonden en kneuzingen werden geconstateerd. De mannen konden in de loop van vandaag het ziekenhuis wel weer verlaten.

Over de aanleiding van de mishandeling tast de politie nog in het duister. Meteen werden tien politiemensen op de zaak gezet om verheldering te krijgen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, dat ingeluid werd met een buurtonderzoek en forensisch onderzoek. Tevens worden de slachtoffers in de loop van vanmiddag en vanavond uitgebreid gehoord.

Vrouw slachtoffer van zakkenroller

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag tussen 17:45 uur en 18:00 uur werd een 48-jarige vrouw uit Bergen op zoom slachtoffer van zakkenrollen. Dit gebeurde in een supermarkt aan het Piusplein. Tijdens het inkopen doen, heeft de dader kans gezien om haar mobiele telefoon uit haar tas weg te nemen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Courage houdt aan

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond omstreeks 19:00 uur hebben agenten van het Courageteam twee personen aangehouden op de Wouwsestraatweg. Het betreft een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden afkomstig uit het Belgische Boortmeerbeek. Ze werden aangehouden voor het in bezit hebben van een gripzakje met hennep en hash van 30/40 gram. Vlak daarvoor zag het team dat de beide verdachten een pand verlaten hadden en bij controle van de personen werd in de personenauto genoemde hoeveelheid drugs aangetroffen. Na het verhoor werd de verdachten elk een transactie aangeboden van 310 Euro, die door hun ter plaatse werd betaald.

Inbraak in auto

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op de Zuid Westsingel ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd in een afgesloten parkeergarage. Het linker portier van de auto werd open gebroken. Door de dader werd vervolgens in de auto gekeken maar er werd niets uit ontvreemd.

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag tussen 12:00 uur en 12:15 uur werd er op de Halsterseweg ingebroken in de personenauto van een 60-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Uit de auto werden een navigatie-systeem en een autoradio-cd speler ontvreemd. De dader kon in de auto komen door het slot van het linker portier te forceren.

BERGEN OP ZOOM: Tussen donderdag en zaterdag werd er ingebroken in de personenauto van een 76-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De auto stond geparkeerd in een parkeergarage op de Gertrudisboulevard. Uit de auto werden een navigatiesysteem en een autoradio-cd speler ontvreemd. De dader kon in de auto komen door een ruit in te slaan.

Dronken bestuurder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag troffen agenten rond 16:00 uur een automobilist die het qua rijgedrag erg bont maakte. Uiteindelijk werd de automobilist, een 31-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden op de Noordsingel. Een test wees uit dat de man veel teveel gedronken had. Blaasapparatuur wees op een waarde van 895 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man in beslag genomen.

Ernstig verkeersongeval bij Ossendrecht

OSSENDRECHT: Zaterdagavond omstreeks 20:20 uur is een 17-jarige jongen uit Ossendrecht ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed op zijn scooter op het fietspad langs de Trambaan en botste tegen een auto, die vanuit de tegenover gestelde richting, plotseling op het fietspad was gaan rijden. Deze auto werd bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Huijbergen. Zij had de scooter niet aan zien komen. De jongen knalde tegen de linkervoorkant van de auto en werd weggeslingerd. Hulpdiensten brachten de jongen naar het ziekenhuis, waar onder andere een gecompliceerde beenbreuk werd geconstateerd. Hij werd meteen geopereerd. De jongen ligt nog op intensive care maar verkeert, voor zover bij de politie bekend is, buiten levensgevaar.

Veel bestuurders rijden te hard

HOOGERHEIDE: Bij een snelheidscontrole vrijdagavond tussen 16.25 uur en 22.00 uur, werden 3122 voertuigen gecontroleerd. 255 bestuurders bleken in overtreding van de daar maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.

Geweld tegen de politie

ROOSENDAAL: Vrijdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden die flink geweld hebben gebruikt tegen de politie.

Het begon allemaal toen in de Kerkstraat een 39-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangesproken op zijn alcoholgebruik op de openbare weg. Omdat aanspreken alleen niet hielp, werd de man aangehouden. Hij wilde daarbij tevens zijn naam niet noemen.

Een 30-jarige vriend van de verdachte vond het nodig zich met de aanhouding te bemoeien en op een gegeven moment begonnen beiden zich tegen de politie te verzetten en fysiek geweld toe te passen. Bij laatste verdachte moest met behulp van wapenstok en pepperspray het verzet worden gebroken. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Laatste verdachte zal onder andere poging tot zware mishandeling van een politieambtenaar ten laste worden gelegd.

Opvallend was dat enkele, helaas onbekend gebleven, burgers assistentie hebben verleend aan de politie. Graag zou de politie weten wie deze burgers zijn. Worden zij bekend, dan is een bedankje van de politie op zijn plaats. Men kan zich melden via 0900 8844.

Identiteitsbewijs slinks gestolen

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen rond 10:00 uur werd een 61-jarige man uit Roosendaal in de Roselaar slachtoffer van de diefstal van zijn identiteitskaart. De man liep in het winkelcentrum toen hij werd aangesproken door een Engels sprekende allochtone man. Deze man vroeg aan hem of hij geld kon wisselen om te telefoneren. Het slachtoffer pakte zijn portemonnee toen de man hem 2 euro aanbood om te wisselen. Tijdens het wisselen hield de man met een van zijn handen een kaartje van Vodafone boven de portemonnee van het slachtoffer. De dader heeft toen vermoedelijk kans gezien om de identiteitskaart van het slachtoffer uit de portemonnee weg te nemen.

Politie onderzoekt vechtpartij

ROOSENDAAL: Rond 03:00 uur vanochtend kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij met tien personen gaande zou zijn voor een woning in de Brigittadonk. Eenmaal ter plaatse vluchtte een 30-jarige man uit Roosendaal de politiebus in. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van de woning en het bedreigen van een ander persoon. Naar eigen zeggen werd de verdachte zelf bedreigd en daarom vluchtte hij in veiligheid toen hij de politie zag. De politie onderzoekt de zaak door verschillende getuigen te horen.

Auteur: Manfredi Mauro