Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BREDA, 30 april 2006

Aanrijding met letsel

FIJNAART: Vanochtend rond 01:20 uur is een 29-jarige man uit Klundert met zijn auto tegen een boom gereden op de Boerendijk. De man raakte bekneld. De brandweer bevrijde de man, waarna een ambulance hem overbracht naar het ziekenhuis. Ook een traumaheli kwam ter plaatse. De man verklaarde zelf dat hij gedronken had. Ook bleek de wagen waarin de man reed gesignaleerd te staan. De politie onderzoekt de zaak.

Botsing onder invloed

RIJSBERGEN: Vrijdagavond rond 22:00 uur is een 59-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij onder invloed een personenauto bestuurde waarmee een aanrijding plaatsvond. De aanrijding gebeurde op de Overasebaan. Daar kwam de man in botsing met een tegemoet komende landbouwtrekker. Uit een proef bleek de man een waarde van 375 ug/l te blazen. De wagen van de man was aan de bestuurderskant opengereten, maar hij was niet gewond geraakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: Een 49-jarige man uit Etten-Leur is vrijdagavond rond 22:30 uur aangehouden wegens het bedreigen van zijn 54-jarige vriendin. Dit gebeurde in de woning van de vriendin. Eerder op de avond zou ruzie ontstaan zijn tussen de twee, waarop de man met een mes zijn vriendin zou hebben bedreigd. De man werd meegenomen en de politie onderzoekt de zaak.

Dronken bestuurder aangehouden

BREDA: Zaterdagmorgen rond 00:30 uur heeft de politie op het Planciusplein een 27-jarige man uit Breda aangehouden. De man wordt er van verdacht met teveel alcohol op zijn auto te hebben bestuurd. Een test wees uit dat de man een waarde van 600 ug/l blies. Zijn wagen viel op omdat het zonder licht reed en de bestuurder probeerde te vluchten nadat de politie een stopteken had gegeven. Uiteindelijk werden de man en zijn auto thuis aangetroffen. Hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd. Zijn rijbewijs werd niet in beslag genomen, daar het een buitenlands rijbewijs was.

Aanhouding na botsing met slok op

MOERDIJK: Zaterdagochtend rond 02:00 uur heeft de politie een 37-jarige man uit Vught aangehouden. De man reed op de Moerdijkbrug met hoge snelheid achterop een terreinwagen van een echtpaar uit Zoetermeer. De verdacht verklaarde de wagen te laat te hebben gezien, omdat hij aan het roken was in de auto en op dat moment een sms-bericht ontving. Uit een alcoholproef bleek ook dat de man teveel gedronken had. De auto van het echtpaar sloeg na de klap over de kop. Alle betrokkenen waren gewond, maar het is de politie niet bekend wat de aard van de verwondingen is.

Politie onderzoekt vechtpartij

MOERDIJK: De politie onderzoekt een vechtpartij waarbij een 20-jarige man uit Moerdijk met een bierglas in zijn gezicht werd geslagen. Dit gebeurde rond 01:30 uur zaterdagochtend in een verenigingsgebouw aan de Steenweg. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij zeven hechtingen in zijn gezicht kreeg.

Horecatoezicht Breda vrijdagavond

BREDA: Twee 16-jarige Bredase jongens vonden het nodig om op de Grote Markt in een steiger te klimmen, hun broek te laten zakken en aan de menigte hun achterwerk te laten zien. Dit gebeurde rond 00:30 uur. De twee werden aangehouden voor openbare schennis. Een van de jongens verklaarde zijn daad te hebben gedaan om aan iedereen te laten zien wat hij van de toestand in de wereld vond. Overigens betuigden beiden wel spijt van hun actie.

BREDA: Een 31-jarige man uit Breda werd rond 01:45 uur aangehouden op de Potkanstraat. Hij was even daarvoor betrokken geweest bij een opstootje en bedreigde daarna een portier. De man werd overgebracht naar het bureau, maar kon niet worden voorgeleid of verhoord aangezien hij te dronken was. Dit gebeurde pas de volgende ochtend. De man werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

BREDA: In een café aan de Visserstraat ontstond zaterdagochtend rond 03:00 uur een vechtpartij. Daarbij sloeg een 24-jarige bezoeker uit Roosendaal met een glas in het gezicht van een 21-jarige man uit Lepelstraat. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn oog en moest hiervoor naar het ziekenhuis. Zondagochtend is in deze zaak ook nog een tweede verdachte aangehouden, een 24-jarige man uit Roosendaal. De onderzoekt de zaak nog, onder andere door een flink aantal getuigen op te roepen. De verdachten zitten nog steeds vast.

BREDA: Zaterdagochtend heeft de politie twee stappers aangehouden die rond 04:15 uur tijdens een stoeipartij een door de ruit van een café aan de Reigerstraat waren gevallen. Het betrof twee mannen van 24-jaar, afkomstig uit Breda en Middelburg. De politie heeft met verdachten afgesproken dat deze zelf met de eigenaar van het café de schade zullen vergoeden.

Horecatoezicht Breda zaterdagavond

BREDA: Een 23-jarige man uit Baarle-Nassau is zaterdagavond om 19:15 uur aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Dit gebeurde op de Havermarkt. Daar probeerde de man een café binnen te komen, terwijl het café reeds vol zat en de portiers mensen bij de ingang tegenhielden. De man was het niet eens met dat beleid en probeerde toch binnen te komen. Hierop werd hij door de politie in de kraag gevat. Hij kreeg een boete opgelegd.

BREDA: Eveneens op de Havermarkt, werd omstreeks 19:30 uur een 23-jarige man uit Breda aangehouden. De man spuugde naar een agente. Een andere agent zag dit en hield de man aan voor belediging. Hij werd overgebracht naar het bureau. In de loop van de ochtend kon hij weer vertrekken.

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Chaam werd om 20:45 uur aangehouden op de Haven. Hij had problemen veroorzaakt in een café op de Vismarktstraat. De uitbater probeerde de jongen buiten te zetten, maar dit lukte moeizaam. Agenten schoten te hulp en wilde de jongen vorderen de stad te verlaten. Hij rukte zich echter los en rende richting de haven. Daar werd hij opgevangen door andere agenten die de jongen aanhielden voor verstoring van de openbare orde.

BREDA: Rond 20:45 uur werd een groep stappers door het personeel van een café aan de Havermarkt buiten gezet, toen binnen de boel dreigde te escaleren. Eenmaal buiten werd de groep, die al eerder voor problemen zorgde, door de politie gesommeerd de stad te verlaten. De meest recalcitrante van de groep, een 27-jarige man uit Breda, weigerde medewerking en werd op het Kasteelplein aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Omdat de rest van de groep zich hiermee wilde bemoeien en dit wilde voorkomen, moest de politie een korte charge uitvoeren.

BREDA: In de Visserstraat werd rond 00:30 uur een 19-jarige man uit Breda aangehouden. Dit gebeurde nadat hij een 25-jarige stadsgenoot in zijn gezicht had geslagen. De twee kenden elkaar wel, maar het is nog onduidelijk waarom de mishandeling plaatsvond. De 19-jarige werd aangehouden voor mishandeling en verstoring van de openbare orde. Hij mocht rond 05:30 uur na verhoor het politiebureau weer verlaten.

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Etten-Leur werd om 01:30 uur aangehouden. Dit gebeurde nadat hij even daarvoor uit een café was gezet door de portier. Hij wilde verhaal halen bij de portier, maar de politie verhinderde dat. Zij verzochten de jongeman vriendelijk doch dringend de Visserstraat te verlaten, maar steeds keerde hij terug. Uiteindelijk was de maat vol en werd hij aangehouden voor aantasting van de openbare orde.

BREDA: Rond 02:00 uur werd een 16-jarige jongen uit Bavel aangehouden voor het beledigen van twee agenten. Dit gebeurde op Schoolstraat.

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Breda werd rond 02:35 uur aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Dit gebeurde naar aanleiding van een opstootje in de Visserstraat. De verdachte werd weggestuurd vanuit de Visserstraat in de richting van de Nieuwstraat maar bleef terugkomen om verhaal te halen. Hij verkeerde sterk onder invloed van alcohol en was niet meer voor rede vatbaar. Hierop werd hij aangehouden.

BREDA: Een 26-jarige man uit Breda werd rond 03:50 uur aangehouden op de Vismarktstraat. Hij zou de portier van een café hebben bedreigd.

Auteur: Manfredi Mauro