Politie Limburg-Noord

Politie houdt 14 dronken bestuurders aan
Datum: 30-04-2006
Tijd bericht: 15:31
Plaats: Regio
De politie en het Verkeershandhavingsteam hebben in het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in de regio veertien bestuurders onder invloed staande gehouden. Er werden alcoholcontroles gehouden in Weert, Baexem en Tegelen.

Bij de controle in Weert en Baexem werden 128 blaastests afgenomen; in het bewakingsgebied van de basiseenheid Tegelen moesten 20 bestuurders blazen
Alle gecontroleerde bestuurders werden op straat aan een blaasproef onderworpen, die uitwees dat zij onder invloed bleken te zijn. Een ademanalyse aan het bureau afgenomen wees vervolgens uit dat een rijverbod moest worden opgelegd. De betreffende bestuurders kregen rijverboden opgelegd variërend van een uur tot negen uur.
Onder de gecontroleerde weggebruikers bleken weer een drietal beginnend bestuurders te zijn.
Drie beginnend bestuurders
Maasbree - Op de Klaproosstraat controleerde de politie een 22-jarige inwoner van Maasbree. Hij bleek behoorlijk onder invloed te zijn en kreeg een rijverbod van zes uur. Omdat hij beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd, gezien het hoge alcoholpromillage.
Horn - Een 20-jarige jongeman uit Roermond werd bij een controle op de Rijksweg een rijverbod van een uur opgelegd omdat hij onder invloed bleek te zijn. Ook hij is beginnend bestuurder en dit betekent een aantekening op zijn rijbewijs. Tevens heeft hij een schriftelijke waarschuwing ontvangen dat bij een tweede constatering zijn rijbewijs wordt ingevorderd.
Venlo - Een controle van een bestuurder op de Prinsessesingel wees uit dat deze 20-jarige man onder invloed reed. Hij kreeg een rijverbod van een uur.