Ingezonden persbericht
Tom Coronel WTCC Magny Cours

BELANGRIJKE PUNTEN VOOR SEAT-COUREUR TOM CORONEL IN MAGNY-COURS

Tom Coronel kijkt met goede gevoelens terug op de derde en vierde ronde van het FIA WTCC 2006. Deze dubbele race werd verreden op het Franse circuit Magny Cours en bracht de SEAT TEAM Holland coureur 16 belangrijke kampioenschapspunten. Zowel in de vrije als de geklokte training bleek de door GR-Asia ingezette oranje SEAT Toledo Cupra het fantastisch te doen. De goede wegligging in combinatie met het vermogen brachten de coureur uit Huizen uiteindelijk een achtste plaats op de startgrid, waarmee hij ook de snelste Privateer van het veld was. In de races beek Tom Coronel die lijn voort te zetten. De eerste van twee races bracht hem een tiende plaats algemeen en een zege in de klasse voor privérijders. De tweede race van die dag eindigde voor hem met een wat mindere zestiende plaats, maar die was nog steeds goed genoeg voor een derde plaats in de Privateerklasse. Waardevolle resultaten dus voor de Nederlander die nu vol enthousiasme uitkijkt naar de komende races op het Engelse Brands Hatch, waar hij voor het eerst in de nieuwe -eveneens oranje- SEAT LEON WTCC aan de start zal verschijnen.

Terugkijkend op de races in Frankrijk loopt Tom Coronel de feiten nog eens door. "In de tweede sessie van de vrije training pakte ik een tweede tijd van het hele veld en was daarmee verreweg de snelste privateer. En dat is eigenlijk hetgeen waar wij ons dit jaar op focussen; het binnenhalen van de Yokohama Independents Thropy, oftewel de Wereldtitel voor privérijders. Gelukkig kon ik die goede lijn uit de vrije trainingen voortzetten en dat resulteerde in een achtste startplek. Een mooi uitgangspunt, want als ik in de eerste race op die plek zou eindigen, leverde dat mij een pole position voor de tweede race van de dag op. Maar spijtig genoeg lukte dat net niet. Ik had een slechte start waardoor mijn directe concurrent Rangoni voorbij kwam. Het lukte mij echter hem even later weer terug te pakken. Halverwege de race werden mijn voorbanden steeds minder en ik begon meer en meer te glijden. Vervolgens werd ik weer ingehaald door Rangoni, maar pakte hem ook weer terug en dat tot drie keer toe. Hij kwam daarbij vervolgens in gedrang met Rob Huff en Alain Menu in de Lacetti's waardoor ik de winst in de Privateerklasse pakte. En daarmee mocht ik ook een beker op het podium ophalen. In die tussentijd hebben de monteurs van GR-Asia de auto weer anders afgesteld. Met name in de wegligging hebben ze het nodige gedaan. Ze werd de breedte achter veranderd, zijn de instellingen van de schokdempers gewijzigd en stond alles er weer prima voor. Mijn start was dit keer super. Maar bij het gedrang in de tweede bocht raakte ik twee auto's zo hard dat mijn stuur scheef stond. Aanvankelijk dacht ik zelfs dat de stuurstang gebroken was. Maar dat was niet het geval waardoor ik wel verder kon, maar aanvallend weinig kon uitrichten. Meer dan een zestiende plek algemeen en een derde plaats bij de Privateers zat er niet in deze keer. Nu richten we de aandacht direct op de volgende week want dan gaat er met de nieuwe SEAT LEON getest worden en kan ik mij voorbereiden op de races die dan komen, want dan verschijn ik aan de start met deze nieuwe auto."

De deelname van GR-Asia SEAT Team Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: SEAT Importeur Pon Car, McGregor, Splitfire, MAN Truck en Bus, Noble Group, ATP The Advanced Travel Partner, Wielengids.nl , Auto Motor Sport, Vakantiegoed.nl en Hertz.

Uitslag race 1 WTCC in Magny Cours :
1.Dirk Muller (BMW) 12 ronden in 22.22.141; 2. Jorg Muller (BMW) op 0.436; 3. Rickard Rydell (SEAT) op 1.078; 4. Gabriele Tarquini (SEAT) op 1.514; 5. Jordi Gene (SEAT) op 4.075 en 10. Tom Coronel (GR-ASIA SEAT TEAM Holland) op 15.446
Uitslag race 2 WTCC in Magny Cours:
1.Andy Priaulx (BMW) 12 ronden in 22.19.166; 2. Jorg Muller (BMW) op 0.906; 3. Jordu Gene (SEAT) op 3.603; 4. James Thompson (SEAT) op 8.080; 5. Gabriele Tarquini (SEAT) op 11.700 en 16. Tom Coronel (GR-ASIA SEAT Team Holland) op 39.662.

Voor meer informatie Tom Coronel onder nummer 06.53.140.989
Foto: vrij van copyright, beschikbaar gesteld door SEAT Sport

---- --