Ingezonden persbericht

NICK DE BRUIJN PAKT PODIUM OP EUROSPEEDWAY LAUSITZ!

KLETTWITZ, 30 APRIL 2006 - In de vierde ronde om het Formule BMW Deutschland kampioenschap 2006 heeft Nick de Bruijn voor de eerste keer dit seizoen het podium bestegen door als derde te eindigen. Nadat een ongeluk in de eerste race op zaterdagmiddag hem uit de strijd had getrokken, zorgde een vergelijkbaar incident van tegenstanders op zondag er juist voor dat de coureur uit de stal van het kampioenschapteam van Josef Kaufmann wél de champagnefles mocht ontkurken. In de tussenstand om het kampioenschap bezet De Bruijn momenteel de vijfde plaats met 28 punten.

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en recent Nico Rosberg hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 wordt de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Na een indrukwekkend debuutseizoen vorig jaar, mag Nick de Bruijn zich ook in 2006 'Formule BMW Junior' noemen, wat inhoud dat BMW hem zal steunen op zowel educatief gebied als 'driver coaching'.

KWALIFICATIE
Met een sterke tweede plaats in de verregende vrije training in de ochtend, ging De Bruijn hoopvol gestemd de dubbele kwalificatiesessie op vrijdagmiddag in. Op een inmiddels opgedroogde baan kon de enige Nederlandse rijder in het 21 man sterke deelnemersveld zijn kunststukje van 's ochtends niet herhalen. Doordat de regen alle grip van het circuit had weggevaagd, kon de 19-jarige inwoner van Vlaardingen op het gladde asfalt geen genoeg temperatuur in zijn banden krijgen. Toch wist De Bruijn de twee twintig minuten durende sessies als respectievelijk zesde en vierde te beëindigen.

RACE 01 + 02
Op het in het voormalige Oost-Duitsland gelegen circuit, waar hij vorig jaar voor het eerst in zijn prille autosportcarrière op het podium stond, kwam De Bruijn ook ditmaal op zaterdagmiddag goed uit de startblokken. Al na een paar bochten had De Bruijn zijn zesde gridpositie ingeruild voor een vierde plaats, maar een race-ongeluk met Sergio Perez Mendoza en Jens Klingmann in de derde ronde, bracht niet alleen de safety-car op de baan maar tegelijkertijd ook een vroegtijdig eind aan diens race.
De tweede race op zondagmiddag bracht de door Dobla ondersteunde coureur meer fortuin. Hoewel De Bruijn bij de start twee plekken verloor nadat hij was afgesneden door een tegenstander die een valse start had gemaakt, hervond hij zichzelf snel. Vanaf de zesde plaats startte De Bruijn zijn opmars, waarbij hij al snel de vijfde plaats weer innam. Nadat halverwege de race Martin Ragginger en Stefano Colleti zichzelf elimineerden, was de weg naar het podium vrij.

NICK DE BRUIJN: "Het was inderdaad al weer een tijdje geleden dat ik de champagnefles mocht ontkurken, maar ik ben er niet minder blij om! De punten kan ik goed gebruiken en ik hoop nu in dit ritme te blijven hangen. Volgende week al rijden we de volgende race in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Europa op de Nürburgring en als je ergens wilt scoren is het natuurlijk daar!"

RESULTATEN RONDE 03 EUROSPEEDWAY LAUSITZ
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 22:23.781
02. Mika Mäki (FIN), Eiffelland Racing, + 00.402s
03. Philipp Eng (AUT), ADAC Berlin-Brandenburg, + 06.638s
--. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, - 12 ronden

RESULTATEN RONDE 04 EUROSPEEDWAY LAUSITZ
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 21:25.419
02. Mika Mäki (FIN), Eiffelland Racing, + 00.861s
03. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 09.649s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA VIER RACES:
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 70 punten
02. Mika Mäki (FIN), Eiffelland Racing, 54 punten
03. Marco Holzer (GER), AM-Holzer Rennsport GmbH, 40 punten
05. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 28 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (TEL: +31 621 541 564, MAIL: jeroen@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.