Persbericht

Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl

Nederlanders succesvol in Gross-Gerau

De Nederlandse topskeeleraars hebben dit weekeinde hun visitekaartje afgegeven in de internationale tweedaagse in het Duitse Gross-Gerau. De 15-jarige Koen Verweij uit Alkmaar won bij de junioren de 5 km puntenkoers én het eindklassement over drie afstanden. Pieter-Jan van Eck (17) uit Zuilichem schreef in het sterke internationale veld de 1500 m op zijn naam.

Tweede plaatsen op de puntenkoersen waren er voor de senioren Emiel Blauw uit Roden (10 km) en Elma de Vries uit Haule (5 km) en junior Jan Blokhuijsen (17) uit Zuid-Scharwoude.

Het Nederlandse Timmerman-Powerslide World-team was bij de senioren het meest succesvol. Fransman Yann Guyader, vrijdagavond nog winnaar in Emmeloord, won drie afstanden en het eindklassement. Emiel Blauw eindigde in het klassement als vierde, Karlo Timmerman uit Staphorst als vijfde.

Wesley Lommers (Skeelerclub Oost-Veluwe) won bij de pupillen jongens alle drie afstanden. Zijn zus Dominique pakte bij de pupillen meisjes een eerste (1000 m) en derde (2000 m) plaats. Mandy Groot (Radboud Medemblik) eindigde met drie derde plaatsen als derde in het klassement bij de kadetten meisjes. Clubgenoot Kay Schipper (Medemblik) werd derde op de 2000 m bij de pupillen jongens.

De jongens junioren lieten zien sterk in de breedte te zijn met Verweij, Blokhuijsen, Van Eck, Crispijn Ariens (Boxtel) en Luuk Smink (De Draai Haulerwijk) bij de eerste elf. De eerstgenoemde vier waren vorig jaar succesvol op het EK jeugd en lijken ook dit jaar kansrijk. Koen Verweij is eerstejaars junior en pakte vorig jaar op het EK als kadet drie medailles: twee keer zilver en een keer brons. Jan Blokhuijsen won toen zilver op de puntenkoers.

De 28e tweedaagse op de 300-meter-baan van Gross-Gerau was evenals vorig jaar volgeboekt met circa 740 rijders uit 19 landen in alle leeftijdscategorieen. Veel rijders zien de races als een graadmeter voor het EK, voor anderen is het een leerzame clubontmoeting.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.speedskater-gg.de