Carts bv

p e r s b e r i c h t

Met een bloedvaart door Afrika!
Phantasialand opent spectaculaire nieuwe 'inverted coaster' met eigen achtbaan song in adembenemend themagebied!

Op woensdag 24 mei bezit Phantasialand in Brühl bij Keulen een stuk Afrika in Europa. Vanaf deze dag is het adembenemend mooie nieuwe themagebied 'Deep in Africa' geopend. Een themagebied dat ingericht werd met tal van authentieke elementen uit het donkere continent, die alle hun eigen geschiedenis meebrengen naar Europa's eerste entertainmentpark!

Black Mamba: mytisch, demonisch en geweldig tegelijk!

Midden in themagebied 'Deep in Africa'loert de Black Mamba. Een gevaarlijke slang! Een splinternieuwe achtbaan, een zogenaamde 'inverted coaster' waar de moedigsten der moedigen vanuit hun zitplaats in de achtbaan, met vrij hangende benen een thrill-ride maken met maar liefst vijf verschillende zogenaamde inversies die elkaar in razend tempo opvolgen.
Deze spectaculaire plotselinge richtingveranderingen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de stuntvliegerij en door achtbaanontwerpers als inspiratiebron gebruikt. Voor kenners: een looping (over de kop), een 'Zero G Roll'(een rol waarin gewichtsloosheid optreedt), een 'Inclined Immelmann'(een speciale bocht bedacht door meneer Immelmann) en 2 'flat spins'('kurkentrekkers'). Daarnaast de 'curved drop' (een spiraalvormige val naar beneden) en een 'horseshoe'(een hoefijzer waar de achtbaanrijder op het hoogste punt van het hoefijzer ondersteboven voortsnellend loodrecht naar beneden kijkt). De Black Mamba kronkelt zich met duizelingwekkende snelheid door diepe spleten in de aardkorst, over een afgrond en dwars door een kletterende waterval! Een prachtige symbiose van authenticiteit, atmosfeer en... adrenaline!

Unieke atmosfeer.
De unieke combinatie van een achtbaanbelevenis en de thematisering van het gebied daaromheen is nog niet eerder te zien geweest. Speciaal voor dit themagebied werd in Kameroen een kunstenaarsdorp ingericht waar duizenden getuigenissen van Afrikaanse kunst werden vervaardigd.
De Black Mamba zelf werd ontwikkeld en gebouwd door de Zwitserse achtbaanspecialist Bolliger & Mabillard, die wereldwijd een garantie biedt op de allerbeste rollercoaster ervaringen! Daar kan zelfs de gast, die zelf niet kiest voor deze rit, maar wèl wil kijken hoe ànderen die op de toppen van hun zenuwen beleven, van genieten.
In het gebied kan de bezoeker kennismaken met tal van Afrikaanse culturen: de Dogon-cultuur en oog in oog staan met Voodoo- en Bakongo-fetish. De geheimen van de steppendorpen en het typische Junglegeluid. Deep in Africa is getooid met vele exotische planten en bomen, die elders in Europa niet te zien zijn, maar hier kunnen aarden dankzij een vernuftig vloerverwarming systeem.
De totale investering in het nieuwe themagebied bedroeg voor Phantasialand meer dan tweeëntwintig miljoen euro en is daarmee de grootste investering van de laatste jaren in de Duitse attractieparken. De attractie heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

Pre-opening: exclusieve veiling premièrerit!
Adrenalinezoekers uit de hele wereld kijken koortsachtig uit naar de 24e mei! Ieder wil als eerste zijn weg door Deep in Africa banen om het gif van de Black Mamba te trotseren. Voor al deze waaghalzen heeft Phantasialand een zeer exclusieve actie: op www.deepinafrica.de wordt een veiling ingericht. Hierdoor kan men de Black Mamba al voor de allereerste duivelsrit op de 23e mei bestijgen. Voor een goed doel! De opbrengst van deze veiling gaat naar de bouw van een basisschool in Malawi. De veiling is vanaf 3 mei geopend. Iedereen kan meebieden en zo tot de eersten horen die de Black Mamba bedwingen!

Titelsong voor Black Mamba
Voor de eerste maal is voor een attractie een speciale song gecomponeerd. 'Drums of Africa' is de titel en het nummer wordt vertolkt door de populaire Duitse band Se-Side. Natuurlijk is de band bij de opening op 24 mei paraat en je mag ervan uitgaan, dat tijdens de WK velen de 'Kamboleo' dansen, de Afrikaanse zomerdans!

Noot voor redactie (