Ingezonden persbericht


Internationaal Concours Hippique Eindhoven, 24 tot en met 28 mei

NK Dressuur maakt paardenfestijn Eindhoven compleet

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven (CHE) viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Er is nog een reden voor een feestje: het concours organiseert voor het eerst de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur. Dit jaar staat Eindhoven vijf dagen lang in het teken van de paardensport.

Voor het NK Dressuur in Eindhoven, van 24 tot en met 27 mei, wordt er een dressuurstadion gebouwd. Dit stadion biedt plaats aan duizenden bezoekers en zorgt voor de nodige rust waardoor de ruiters in absolute concentratie kunnen presteren. Het evenement begint een dag eerder dan normaal, op woensdag, met de eerste wedstrijden van de KNHS Kampioenschappen. Op zaterdag 27 mei zijn de finales van het NK Dressuur voor junioren, young riders en senioren. Uiteraard biedt CHE ook een volledig springprogramma, van 25 tot en met 28 mei. Elke dag zijn er internationale wedstrijden voor zowel topruiters als amateurs. Op zaterdagmiddag staat de Grote Prijs van Eindhoven op het programma en zondagmiddag is weer gereserveerd voor de enige officiële springderby van Nederland. De VDL Groep Derby garandeert een spectaculaire middag met natuurlijke hindernissen in het parcours en een hevige strijd tussen de allerbeste ruiters van het evenement.

Voor ieder wat wils

Het concours hippique in Eindhoven is er niet alleen voor paardensportliefhebbers. Juist dit evenement staat bekend om de vele extra activiteiten. Op Hemelvaartsdag 25 mei is er traditioneel de Koetsentocht door de stad Eindhoven. Authentieke koetsen uit een ver verleden van verschillend formaat maken een toer door de stad met diverse stops. Ladies Day, op Hemelvaartsdag, begint net als vorig jaar met een Champagne Ontbijt. Daarnaast zijn er allerlei presentaties en artiesten. Uiteraard verwacht de organisatie alle dames met hoed. Zaterdag 27 mei is de dag van de oldtimers. De speciaal uitgestippelde rit door de regio en het defilé in de hoofdpiste is al jaren evenement. De typische paardenhondjes worden eerst gekeurd en strijden daarna om de titel in de FoKKER Diervoeders EK Races. Gedurende het hele evenement kunt u uiteraard terecht in de promenade voor terrasjes, ruitersportartikelen maar ook voor antiek, meubels, kleding en accessoires, reizen en magazines.

Kaarten voor zaterdag 27 mei

De toegang tot het Concours Hippique Eindhoven is gratis. Mede daardoor kwamen er vorig jaar 82.000 bezoekers naar het evenement. Ook dit jaar kunt u kosteloos naar zowel het spring- als dressuurprogramma kijken. Alleen voor de finales van de dressuur op zaterdag 27 mei heeft u een kaartje nodig voor de dressuurtribune. Een kaartje kost 8 euro en per reservering betaalt u eenmalige administratiekosten. Een gedeelte van de opbrengst van deze kaarten komt ten goede aan SOS-Kinderdorpen, dat daarmee wereldwijd weeskinderen opvangt. Kaarten zijn telefonisch te bestellen via 0900-2022709 of via de website van het evenement www.ch-eindhoven.nl

Voor het laatste nieuws, routebeschrijving en andere info kijkt u op www.ch-eindhoven.nl