Gemeente Gorssel

Inloopavond saneringsregeling voor asbestwegen en -erven

Op 24 mei 2006 organiseert de provincie in samenwerking met de gemeente Lochem een inloopavond over de saneringsregeling voor asbestwegen en -erven. De avond wordt gehouden in de raadskelder van het gemeentehuis in Lochem, ingang Markt 3, aanvang 19.00 uur.

Staatssecretaris Van Geel geeft eigenaren een laatste kans om zich aan te melden voor de regeling die van 22 mei tot 1 juli 2006 wordt opengesteld. Ook eigenaren die twijfelen of er asbest in hun wegen of erven is verwerkt, kunnen zich in die periode aanmelden voor een onderzoek. Het Rijk betaalt het onderzoek en de eventuele sanering. De regeling staat open voor particulieren, bedrijven en instellingen in de gemeente Lochem.

Tijdens de inloopavonden zijn deskundigen van de provincie, gemeente en de GGD aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Eigenaren die zich na 30 juni 2006 niet hebben gemeld voor de saneringsregeling en waarbij wordt geconstateerd dat er asbest in hun wegen of erven is verwerkt, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd. Bovendien draaien zij zelf op voor de kosten van de sanering.