Job Cohen reikt eerste Diploma Islamitisch Basisonderwijs uit

Hogeschool van amsterdam

Persuitnodiging

ISBO, Pabo Almere en IPABO ontwikkelen nieuwe specialisatie Burgemeester Job Cohen reikt eerste Diploma Islamitisch Basisonderwijs uit

Op woensdag 24 mei reikt burgemeester Job Cohen het Diploma Islamitisch Basisonderwijs voor de eerste keer uit aan een student van de samenwerkende opleidingen Pabo Almere en de IPABO Amsterdam. Dit vieren de Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO), Pabo Almere en de Hogeschool IPABO Amsterdam/Alkmaar op de locatie van de IPABO in Amsterdam Slotervaart samen met de Islamitische buurschool El Kadisia.

De ISBO, Pabo Almere en de IPABO hebben gezamenlijk het Diploma Islamitisch Basisonderwijs (DIBO) ontwikkeld. Dit diploma gaat als standaard gelden in het basisonderwijs en is vergelijkbaar met de diploma's voor de rooms-katholieke en protestants-christelijke specialisatie. Het toont aan dat de houder ervan gekwalificeerd is als docent Islamitisch Basisonderwijs en draagt bij aan versterking van de islamitische identiteit van een basisschool. Op veel pabo's werd aan dit onderwerp al aandacht besteed, maar nu zijn de eisen voor landelijke diplomering vastgesteld door de ISBO.

Programma 24 mei
13.30-14.00 uur
Ontvangst met koffie en thee
14.00-14.10 uur
Welkom door de voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool IPABO, de heer drs. Maarten Denters
14.10-14.20 uur
Toespraak door de directeur van Pabo Almere, mevrouw Francis Meester 14.20-14.30 uur
Inleiding door de directeur van de ISBO, de heer Rasit Bal 14.30-14.45 uur
Optreden leerlingen van de Islamitische Basisschool El Kadisia 14.45-15.00 uur
Diploma-uitreiking aan een student van Pabo Almere door burgemeester Job Cohen 15.00 uur
Informele bijeenkomst met een hapje en een drankje




Hogeschool van Amsterdam