Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht

Faculteit Rechtsgeleerdheid, Economie, Bestuur en Organisatie

17 mei 2006

Lustrumseminar Rechtsgeleerdheid

Juristen en kunstenaars laten zich inspireren door de toren van Babel

'De toren van Babel: miscommunicatie leidde tot mislukking van het project. Bieden regels en recht uitkomst?' Onder deze titel spreken woensdag 24 mei 2006 vier prominente juristen van de faculteit Rechtsgeleerdheid, Economie, Bestuur en Organisatie over kunst, religie, miscommunicatie en het recht. Dit seminar vindt plaats in het kader van het lustrum van de Utrechtse rechtenfaculteit.

Kunst, cultuur en wetenschap

Na een introductie van Bas Nugteren, voorzitter van de Programmaraad Cultuur van de Universiteit Utrecht, zullen prof.mr. F.W. Grosheide, dr. L.F.M. Besselink, mevr. mr. L.P.C. Belder en dr. M. de Blois vanuit verschillende invalshoeken het thema belichten. Onderwerpen die de revu passeren zijn het belang van kunst en cultuur voor de wetenschap, inburgering en de noodzaak van de Nederlandse taal, en de rol van het auteursrecht bij de bescherming van informatievrijheid.

De toren van Babel

Het seminar is georganiseerd rond de tentoonstelling 'De toren van Babel'. Vijf hedendaagse kunstenaars Marc Ruygrok, Harald Vlugt, Nisim Men, Typex en Eugène Terwindt hebben hun interpretatie van het oorspronkelijke schilderij van Pieter Brueghel de Oude in grafiek weergegeven. Deze expositie is eerder vertoond in diverse scholen en openbare bibliotheken en is een project van de Provinciale Kunstuitleen.

Het seminar vindt plaats in het kader van de facultaire lustrumfestiviteiten en wordt georganiseerd door de facultaire Cultuurcommissie in samenwerking met Sirius, de studievereniging van het Utrecht Law College Rechtspraktijk.

Seminar

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om het seminar op 24 mei 2006 vanaf 13.30 bij te wonen. Aansluitend vindt een borrel plaats. Locatie: Raadzaal van de Pietershof, Achter Sint Pieter 200, Utrecht.

Aanmelden

Marieke de Hoon, M.deHoon@law.uu.nl.

Meer informatie

Persvoorlichter Wietske de Lange, (030) 253 4073, w.delange@uu.nl of persvoorlichter rechten Erzsó Alföldy, (030) 253 7497, e.alfoldy@law.uu.nl.