Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-252       |
|                                            |Arnhem|17 mei 2006    |
|                                            |,     |               |
VERGADERING PROVINCIALE STATEN WOENSDAG 24 MEI

Woensdag 24 mei komen Provinciale Staten bijeen voor de maandelijkse vergadering. Het accent zal liggen op de algemene beschouwingen, de behandeling van de voorjaarsnota en de beleidsrekening 2005. Overige agendapunten zijn onder meer subsidie voor de Stichting Oude Gelderse Kerken en plan van aanpak groei en krimp recreatieterreinen op de Veluwe. De statenvergadering is 'live' te volgen via internet www.gelderland.nl

Algemene Beschouwingen
Tijdens de Algemene Beschouwingen zullen de verschillende fracties wensen en ideeën voor de Begroting 2007 naar voren brengen.

Voorjaarsnota 2006
PS zullen aan de hand van de voorjaarsnota onder andere adviseren over de beleidsaccenten voor 2007. Hiermee kunnen de staten de invulling van de provinciale begroting voor 2007 aansturen. Voorgesteld wordt voor 2007 in beginsel E 3,68 miljoen voor structureel nieuw beleid in te zetten en E 11,1 miljoen voor eenmalig structureel nieuw beleid.

Subsidie Stichting Oude Gelderse Kerken
PS zullen een beslissing nemen over het voorstel om aan de Stichting Oude Gelderse Kerken voor de periode 2006 tot en met 2009 een subsidie te verlenen van maximaal E 107.690,-- per jaar. De stichting heeft een ambitieus plan voor de komende periode neergezet. In deze periode wil zij toegroeien naar een professionele organisatie. De stichting wil de nieuwe organisatie gaan richten op alle noodlijdende religieuze gebouwen en objecten die te maken hebben met geloofsbelijdenis.

Plan van aanpak groei recreatiebedrijven op de Veluwe GS vragen PS om akkoord te gaan met het voorstel om voor de periode 2007-2010 een subsidie te verlenen van maximaal E 7,75 miljoen voor krimpaankopen van verblijfsrecreatieterreinen op de Veluwe. GS hebben een plan van aanpak voor de groei van verblijfsrecreatie op de Veluwe in de periode 2006-2010 opgesteld. Beschreven wordt wat de groeiplannen zijn en hoe de groei in de komende jaren gestalte krijgt. Om de recreatieondernemers ook de komende jaren groeiruimte te kunnen geven, moet er verdere krimp plaatsvinden. Op basis van dit plan van aanpak stellen GS voor om hiervoor bovengenoemd subsidiebedrag te verstrekken.

Wisseling statenleden
Tijdens de statenvergadering nemen de statenleden dhr. P. Blokhuis (ChristenUnie), dhr. F.C. van der Schans (D66) en dhr. N. Verlaan (CDA) afscheid. Dhr. Blokhuis wordt wethouder in de gemeente Apeldoorn, dhr. Van der Schans wordt wethouder in de gemeente Zaltbommel en dhr. Verlaan wordt wethouder in de gemeente Duiven. Zij worden opgevolgd door dhr. M. Schuurman (ChristenUnie), mw. Q.E. Lensvelt (D66) en mw. G.J. Eikelboom (CDA).

Overige agendapunten
Zie voor overige agendapunten: www.gelderland.nl De maandag voorafgaande aan de statenvergadering vindt u vanaf 14.00 uur op teletekst van Omroep Gelderland pagina 595 eventueel de vragen voor het vragenhalfuur, ingediende interpellaties en moties vreemd aan de agenda.