Ingezonden persbericht


Feestelijke start van de regentonactie, Delft

24 mei 16.00 uur De Papaver

Wethouder Lian Merkx geeft de aftrap voor de actie op 24 mei om 16.00 uur, door de eerste regenton aan te sluiten. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het programma is als volgt:
16.00 uur: ontvangst
16.10 uur: presentatie door René van der Werf (gemeente Delft) en Bart van Eck (Hoogheemraadschap van Delfland) over het Waterplan en het afkoppelen van regenwater 16.30 uur: start door wethouder Lian Merkx
16.45 uur: borrel

Waar? Natuur- en milieucentrum De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft, telefoon 015 - 219 7977, e-mail: papaver@delft.nl.

De gemeente Delft en het Hoogheemraadschap Delfland werken samen hard aan droge voeten en schoon water in Delft. Bijvoorbeeld door het plaatsen van stuwen in de binnenstad, zodat bij overmatige regenval de binnenstad niet onder kan lopen, maar ook door de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Beheersbaar en schoon water in Delft kan alleen bereikt worden als ook huishoudens en bedrijven hun steentje bijdragen. Water besparen en op een milieuvriendelijke manier gebruiken is daarmee een taak van iedereen. Om dit te bereiken wil de gemeente Delft het gebruik van regentonnen stimuleren met een regentonactie. Deze actie houdt in dat Delftenaren de BTW van een regenton kunnen terugvragen bij de gemeente Delft. Dit kan tot en met december 2006, mits het actiebudget toereikend is.

Een regenton in de tuin kan per jaar zo'n 7000 liter drinkwater besparen, als dit water gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de planten water geven, de ramen of de auto wassen, of de vijver bijvullen. Afgezien van een besparing op de waterrekening, is het ook goed voor het milieu. Het betekent namelijk dat het regenwater niet meer in het riool afgevoerd wordt. Daarmee is schoonmaken in de rioolwaterzuivering niet nodig.

Actievoorwaarden

Regentonnen kunnen aangeschaft worden bij tuincentra en doe-het-zelf zaken. Door het insturen van de originele aankoopbon, voorzien van naam, adres, telefoonnummer en rekeningnummer naar Gemeente Delft, Vakteam Milieu, Antwoordnummer 10035, 2600 VB Delft. Dan ontvangt men het BTW bedrag retour. De actie is bestemd voor inwoners van Delft en er is een maximum van drie regentonnen per adres.

Noot voor de pers

Meer informatie over de regentonactie:
Gemeente Delft, Agnes van der Linden: tel. 015- 260 2981, avdlinden@delft.nl www.delft.nl/natuurenmilieu
-----------------------

---- --