Provincie Overijssel

Statenvergaderdag 24 mei voor het laatst in provinciehuis

provincialestaten.jpg (2 Kb)
Op woensdag 24 mei as. komen de commissies en Provinciale Staten van Overijssel weer in vergadering bijeen. Voor de laatste keer in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat, want vanaf 21 juni worden de Statenvergaderdagen in de Buitensociëteit gehouden in verband met de verbouwing van het provinciehuis.

De Commissie Verkeer, milieu en water begint woensdag om 9.00 uur in de Parkzaal van het Provinciehuis. Op de agenda o.m. de Kaderrichtlijn water. De Commissie Economie en bestuur start om 9.30 uur in kamer 11. Er wordt onder anderen gesproken over de stand van zaken rond het innovatieplatform Twente.
De Commissie Ruimte en groen begint om 12.00 uur in de Parkzaal. Eén van de agendapunten van deze commissie is het Provinciaal meerjarenprogramma landelijk gebied. De Commissie Zorg en Cultuur start om 12.00 uur in kamer 11. Op de agenda o.m. het Veranderplan zorgvragersbeleid, het Sportbeleid en het rapport van de Rekenkamer Oost Nederland over wonen, zorg en welzijn voor ouderen.

De vergadering van Provinciale Staten begint om 15.00 uur met op de agenda de Perspectiefnota 2007. De Staten houden eerst algemene beschouwingen over de perspectiefnota 2007. In de nota zet het College van Gedeputeerde Staten uiteen wat de prioriteiten voor het komende jaar zijn. In het eerste deel (van 15.00 tot 17.00 uur) geven de fracties hun beschouwingen op de voorstellen van het College. Vanaf 18.00 uur vindt een inhoudelijk debat plaats over een aantal centrale onderwerpen. Op 7 en 8 juni wordt de Perspectiefnota in de commissies besproken. De besluitvorming volgt in de Statenvergadering van 21 juni.