Gemeente Abcoude


Plan van aanpak begaanbaarheid straten

Overleg
Maatregelen
Structurele aandacht

Op 15 oktober 2005 heeft op initiatief van de Stichting Welzijn Abcoude en de Stichting Adviesgroep Gehandicapten (STAG) een schouw plaatsgevonden in Abcoude. De schouw concentreerde zich op de begaanbaarheid van de Hoogstraat en de erop uitkomende straten. Op meerdere locaties is door achterstallig onderhoud als gevolg van structurele tekorten in het onderhoudsbudget, een voor minder validen slecht toegankelijke openbare weg ontstaan.

Overleg

De gemeente heeft overleg gevoerd met de Stichting Welzijn, de STAG en met een vertegenwoordiger van de Merenhof en de OBV. Deze overleggen zijn op een zeer open en constructieve manier verlopen. In samenspraak met deze partijen zijn de klachten in kaart gebracht evenals de te nemen maatregelen. Uiteindelijk is een maatregelenpakket tot stand gekomen voor 2006, waarbij de grootste knelpunten worden aangepakt en waarmee binnen het gestelde budget wordt gebleven.

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen zijn herstratingswerkzaamheden in de Hoogstraat, Molenweg, Brugstraat, Kerkplein en Dorpszicht en Amsterdamsestraatweg (zie plattegrond). Daarnaast wordt een aantal kosteloze maatregelen genomen, waaronder het terugdringen van (reclame)uitstallingen van winkeliers. De eerste stap is een brief namens de welzijnspartijen aan de ondernemers.

Structurele aandacht

De vertegenwoordigers van de partijen willen de openbare voorzieningen en het centrum van Abcoude bereikbaar blijven houden voor minder validen, visueel gehandicapten en kinderwagens. Daarvoor is het noodzakelijk de aangegeven routes niet alleen goed begaanbaar te maken, maar ook te houden. Met een jaarlijkse schouw in zowel Abcoude als Baambrugge willen de partijen, samen met ambtelijke vertegenwoordiging, structureel aandacht blijven geven aan deze routes.

---

24 mei 2006

60228 banner_verkiezingen