Gemeente Hardenberg

Mei 2006 - Dertig bedrijven geïnteresseerd in Hardenbergse ambtenaren

Dertig bedrijven geïnteresseerd in Hardenbergse ambtenaren

Persbericht, 24 mei 2006

Bijna dertig bedrijven zijn serieus geïnteresseerd om op basis van detachering tijdelijk een ambtenaar van de gemeente Hardenberg in dienst te nemen. De gemeente presenteerde dit plan onlangs op de Business Vakdagen in de Evenementenhal in Hardenberg. Het idee om medewerkers van de gemeente ervaring op te laten doen buiten de deur van het stadhuis werd door ondernemers enthousiast ontvangen.

Ook de gemeente Hardenberg heeft te maken met een veranderende arbeidsmarkt, waarop het voor werkgevers steeds belangrijker wordt om goede mensen te vinden en te binden. In dat kader biedt de gemeente Hardenberg, als onderdeel van het loopbaanbeleid, medewerkers de mogelijkheid om een tijdje 'buiten de deur' te werken. Tijdens deze periode blijft de medewerker bij de gemeente in dienst en na afloop keert de medewerker weer terug.

Omgevingsgerichtheid

Deze detachering van medewerkers biedt wederzijdse voordelen. Bedrijven waar een medewerker van de gemeente gedetacheerd wordt krijgen een ervaren en gekwalificeerde kracht. De medewerker krijgt extra ervaring en kennis van niet-ambtelijke organisaties. De gemeente maakt gebruik van de door medewerkers verkregen nieuwe ervaring omdat hiermee ook een stukje extra 'inleving in de omgeving' wordt ontwikkeld.

Presentatie

Tijdens de Business Vakdagen presenteerde de gemeente Hardenberg dit concept aan ondernemers. Daarbij koos de gemeente voor een bijzondere aanpak. Niet alleen was de gemeente vertegenwoordigd in een stand, maar dagelijks was een team ambtenaren aanwezig om ondernemers en beursgangers te vertellen over de diversiteit van het werken binnen de gemeentelijke organisatie en waar de raakvlakken liggen met het bedrijfsleven.

Positief resultaat

De gemeente Hardenberg is meer dan tevreden over het resultaat en heeft veel positieve reacties ontvangen van zowel ondernemers als burgers. Bijna 30 bedrijven uit de regio zijn zo enthousiast over dit concept dat zij verder willen praten met de gemeente Hardenberg over de mogelijkheden die er zijn.