Provincie Limburg

Subsidie Industrion voor techniek en senioren Senioreneconomie

Industrion ontvangt een provinciale subsidie van ruim 45.000 euro voor een speciaal programma gericht op senioren. Dat gebeurt in het kader van het thema Ondernemend Limburg, senioreneconomie. De naam van het programma is Knappe K(n)oppen. Dat bestaat uit drie delen:
1. De Knoppen Science Show; een show die techniekvrees bij senioren doet afnemen.

2. Knappe Koppen Vertellen; met presentaties en lezingen over technologie.

3. Knappe Koppen Kennis Transfer; waarin senioren kennis uitwisselen met jongeren en ondernemers.
Het programma is met name gericht op senioren uit Parkstad en de Euregio. Voor elke groep senioren wordt een programma op maat gemaakt.

Onze samenleving vergrijst. Limburg staat wat de groei van het aantal senioren betreft op de derde plaats. Juist daar liggen kansen voor de economie. Want onze senioren blijven langer vitaal en hebben een actief bestedingspatroon. Speciaal hiervoor heeft de Provincie Limburg het programma senioreneconomie. Industrion is een museum voor industrie en samenleving, gevestigd in Parkstad. Sinds twee jaar richt Industrion zich naast het verleden (150 jaar wonen, werken en leven) ook op ontwikkelingen in de hedendaagse en toekomstige industrie en samenleving. In dat kader ziet Industrion kansen en mogelijkheden in de senioreneconomie.

Industrion gaat drie concrete programmas voor senioren aanbieden: De Knoppen Science Show waarin senioren in een ludieke en ontspannen omgeving in aanraking komen met (de knoppen van) allerlei gebruiksapparatuur die een rol spelen in hun dagelijks leven. Denk daarbij aan het bedienen van apparatuur zoals, de DVD-speler, de magnetron en de computer.
Knappe Koppen Vertellen waarin informatie wordt verstrekt over actuele technische / wetenschappelijk onderwerpen, zoals gentechnologie en medische technologie.
Knappe Koppen Kennistransfer is een programma waar (gepensioneerde) senioren (vak)kennis en ervaring overdragen aan jongeren, (startende) ondernemers of werknemers uit een specifieke bedrijfstak.

24-5-2006 09:00