Politie Haaglanden

persberichten 24 mei

Haaglanden, 24-05-2006

Stoffelijk overschot aangetroffen op zee
Den Haag - Een vissersschip heeft dinsdag 23 mei op de Noordzee het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekende man. Hoe de man in het water is beland en wat de doodsoorzaak is, is nog onduidelijk. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar de identiteit van een stoffelijk overschot dat dinsdag 23 mei 2006 op de Noordzee in de netten van een visservaartuig is aangetroffen. Het Nederlands visservaartuig kreeg het lichaam in haar netten ter hoogte van Scheveningen, op ongeveer 15 zeemijl uit de kust. Het lichaam is door het visservaartuig in de middag in de haven van Scheveningen aan land gebracht en overgedragen aan de Waterpolitie. De agenten schatten dat de onbekende man zeker twee weken maar mogelijk ook 2 maanden onderwater is geweest. De man met een lengte van 180 centimeter droeg een rood T-shirt met het opschrift 32, een blauwe nylon broek en zwarte sportschoenen van het merk Nike. Woensdag 24 mei vindt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag sectie plaats op het lichaam. (NB Woordvoering ligt bij het KLPD).

Politie zoekt getuigen overval woning
Den Haag - Dinsdagavond 23 mei omstreeks 21.30 uur vond in een woning aan de Driebergenstraat een overval plaats. De bewoners, een echtpaar van 56 en 54 jaar oud, werden daarbij mishandeld door twee in het zwart geklede mannen met kousen over hun hoofd. De daders zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoem in en vraagt getuigen zich te melden aan bureau Zuiderpark of via 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na auto inbraak
Den Haag Op dinsdag 23 mei omstreeks 12.40 uur zijn op de Vaillantlaan nabij de Frans Halstraat twee mannen van 18 en 20 jaar uit Den Haag aangehouden. Deze mannen worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerd staande auto in de Hannemanstraat. Volgens een getuige hadden de mannen een ruit van de auto vernield en haalden zij vervolgens een aktekoffer uit de auto. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie korte tijd later, de twee mannen die aan het signalement voldeden, aanhouden.

Fietser gewond na aanrijding
Den Haag Op dinsdag 23 mei omstreeks 17.30 uur raakte een 41-jarige fietser uit Den Haag gewond na een aanrijding met een personenauto op de Parallelweg.
De fietser bereed de Parallelweg op de fietsstrook in de richting van de Vaillantlaan. Een achter haar rijdende auto, reed vervolgens tegen de achterzijde van de fiets aan. De fietser kwam ten val en is met been letsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag Op dinsdag 23 mei om 12.35 uur raakte een 24-jarige vrouw uit Den Haag gewond na een aanrijding in de Zoutmanstraat. De vrouw fietste in de Piet Heinstraat in de richting van de Witte de Withstraat.
Op de kruising met de Zoutmanstraat verleende zij vervolgens geen voorrang aan een automobilist en werd aangereden. Zij is met een gebroken sleutelbeen door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis.

Op verjaardag in de cel
Rijswijk Op dinsdag 23 mei om 18:30 uur werd op de Willemstraat een 28-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken en blies aan het bureau 255 ugl. Zijn 28-jarige Haagsche medepassagier die jarig was werd ook aangehouden omdat de man nog 14 dagen hechtenis open had staan. De agenten waren onverbiddelijk en hij kon zijn verjaardag verder vieren in de cel.

Bomen omgehakt
Rijswijk Politie Haaglanden zoekt getuigen van een vernieling aan de van der Kooijweg. Medewerkers constateerden dat er twee bomen waren omgehaakt. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Rijswijk of telefonisch 0900-8844.

Verkeerscontroles in Westland
Poeldijk Op dinsdag 23 mei werd tussen 10:30 en 12:30 uur op de Arckelweg een verkeerscontrole gehouden. Circa 150 automobilisten werden gecontroleerd. 26 automobilisten kregen een proces-verbaal vanwege het rijden zonder rijbewijs, autogordel en of mobiel bellen. Later op de dag werden aan de heulweg circa 70 voertuigen aan een inspectie onderworpen. 13 daarvan liepen tegen eveneens tegen een bon op.

Klapband auto over de kop
Leidschendam Op dinsdag 23 mei om 08:00 uur ontstond op de Vlietweg een aanrijding. Een 42-jarige automobiliste uit Leidschendam sloeg ten gevolge van een klapband met haar auto over de kop. De onfortuinlijke automobiliste werd ter controle vervoerd naar een ziekenhuis.

Onvaste bestuurder gesnapt
Voorburg Een te voet surveillerende agent zag op dinsdag 23 mei om 02:00 uur een man lopen die nog al onvast ter been was. Voordat hij de man kon aanspreken zag hij dat de man in een auto stapte en wegreed. Gewaarschuwde collegas konden de man achterhalen waarna bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken. Hij blies 415 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Duur stukje kaas
Vorburg Op dinsdag 23 mei om 08:00 uur werd bij een winkel aan het Koningin Julianalaan een 22-jarige Hagenaar aangehouden. De man werd betrapt op het moment dat hij een stuk kaas in zijn zak stopte en de winkel wilde verlaten. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring van 130,--.

Voetganger gewond
Zoetermeer Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer is dinsdag 23 mei om 17.00 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Binnenweg. De jongen was zijn hond aan het uitlaten. Toen hij de weg overstak zag hij een auto over het hoofd en werd door de auto geschept. De jongen kon ter plaatse door personeel van de ambulance worden behandeld.

Dronken ex gooit ruit in
Zoetermeer De politie heeft woensdag 24 mei om 1.45 uur een 44-jarige man uit Zoetermeer aangehouden, die bij de woning van zijn ex-vrouw in de Wit-Geellaan een ruit had ingegooid. De man was vervolgens met zijn auto naar huis gereden, waar hij werd aangehouden. Agenten roken een alcohollucht en lieten hem blazen. Aan het bureau blies de man 595 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd ingesloten vanwege de vernieling aan de ruit.