Ingezonden persbericht


Persbericht

24 mei 2006

Mendocino en Ontrack werken samen om data recovery via Microsoft Exchange te verbeteren

~ parterovereenkomst voor ontwikkeling verbetert recovery-tijd en beheer ~

Mendocino Software en Ontrack Data Recovery hebben een overeenkomst gesloten voor de integratie van Mendocino's RecoveryONE 'infinite snapshot engine'-technologie met Ontrack® PowerControls(TM) mailbox recovery software, een toonaangevende Microsoft Exchange recovery-oplossing. Dankzij deze integratie zal het herstel van data van Microsoft Exchange voor bedrijfskritieke applicaties nog verder verbeteren. Het eindproduct is in het derde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar via Mendocino. Het product heeft twee belangrijke voordelen op bestaande oplossingen: de mogelijkheid data vast te leggen zonder de Exchange-omgeving aan te tasten en de mogelijkheid Exchange sneller dan ooit terug te brengen naar ieder gewenst moment.

Deze partnerovereenkomst is de vierde samenwerking die Mendocino aangaat met een software-ontwikkelaar sinds de start van zijn strategische partnerprogramma in de bedrijfsapplicatiesector.

"Ons partnerprogramma is een belangrijke onderdeel van onze strategie. Wij willen de beste recovery en off-host process-mogelijkheden bieden voor de meest gebruikte applicaties", aldus Steve Colman, president en CEO bij Mendocino. "Net als onze eerder aangekondigde samenwerking met Sybase, zorgt deze overeenkomst dat zowel Mendocino als Ontrack diepgaande integratie bieden die nodig is bij ingewikkelde situaties. Dit is veel beter dan de terealiseren is met publiekelijk beschikbare API's."

"Ontrack wil de databeheerindustrie voorzien van software van de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo willen wij bedrijven helpen bij het leveren van effectievere recovery-mogelijkheden voor hun klanten", aldus Jim Reinert, senior director software en services van Ontrack Data Recovery. "Door de combinatie van Mendocino's betrouwbare technologie en Ontrack's eenvoudige manier om een mailbox te herstellen, vullen wij de leemte waar Exchange-beheerders mee te maken hebben bij ongewone herstelaanvragen."

Een prototype van de nieuwe Exchange-oplossing is aan een select gezelschap van klanten en analysten gedemonstreerd tijdens de recente Storage Decision show in Chicago. Het nieuwe product is online verkrijgbaar via www.mendocinosoft.com

(306 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Mendocino software
Mendocino Software ontwikkelt en verkoopt wereldwijd recovery-beheeroplossingen zoals RecoveryONE aan bedrijven. Het bedrijf is mede-oprichter van de Storage Networking Industry Associaction's (SNIA) CDP Special Interest Group. Recovery-beheer is gericht op het transparant vasthouden van data van bedrijfsapplicaties. Hiermee worden kopieën van data eenvoudig beschikbaar op ieder moment van ieder moment zonder invloed te hebben op de productie-applicaties. Deze kopieën worden vervolgens gebruikt voor een optimaal herstel van bedrijfsapplicatie-omgevingen. Hierdoor wordt de flexibiliteit en de waarde van off-host-verwerkingsoperaties verbeterd.

Het private bedrijf is opgericht door Mayfield, Accel Partners, Advent International, Foundation Capital en een strategische bedrijfsinvesteerder. Het hoofdkantoor van Mendocino is gevestigd in Fremont, Californie. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf de website www.mendocino.com

Over Ontrack Data Recovery(TM)
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de 'Technology Services Group' van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com